Gå til innhold

Amobil.no: Ris: Artikkelen vises nå i utskriftsvennlig format


Anbefalte innlegg

Jo nå skal dere høre;

 

Jeg er på vei i køyen men kommer i de siste krampetrekningene av en hektisk surfe-økt over http://www.amobil.no/artikkel/sikkerhet/fr...bilen_din/30789 . Da jeg ikke gidder å undersøke emnet akkurat nå bestemmer jeg meg for å lagre artikkelen lokalt for å ta det igjen senere, på toget eller flyet eller whatever.

Jeg velger selvfølgelig "Skriv ut", slik at jeg ikke kaster bort 50% av skjermplassen og 90% av diskplassen på reklame og andre ting av stor irrelevans og senere irritasjon.

 

Til min store forskrekkelse er den eneste forskjellen på den vanlige siden og den utskriftsvennlige at på den utskriftsvennlige har dere pjåtet inn hvit tekst på rød bakgrunn:

 

"Artikkelen vises nå i utskriftsvennlig format."

 

Utskriftsvennlig meg loddrett inn i helv***!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Heisann

 

Som Einar påpeker, vil artikkelen skrives ut korrekt når den vises i utskriftsvennlig format. Selv om den ser lik ut for deg, er den annen CSS-fil som brukes, og skriveren vil automatisk fjerne kolonner og reklame. Ta bare en titt på Print Preview i nettleseren din.

 

Dersom du vil klippe ut teksten og bildene, må du merke artikkelteksten og kopiere den inn i et skriveprogram eller tilsvarende.

Lenke til kommentar

Jeg er fullt klar over muligheten mellom forskjellig visning på skjerm og på utskrift i samme kode. Men da kommer igjen spørsmålet om hvor teit det er å måtte laste siden enda en gang, når den utskriftsvennlige koden i utgangspunktet kunne vært inkludert på hovedsiden.

 

Hvorfor tar jeg dette opp?

Jo fordi ved bruk av mobile enheter som enten a) har begrenset båndbredde (som =<GPRS) eller b) har begrenset prosesseringskraft (standard mobiltelefon) er det til stor nytte å ha tilgang til en side fri for alskens dilldall. Dette gjelder også ved lagring av sider, det gjør meg liten nytte med drøssevis av utdaterte reklamer og lenker til sider som ikke eksisterer lengre.

 

Jeg vet ikke hvorfor dere har denne praksisen, men jeg har enda ikke kommet over en annen side som gjør det på samme måten, noe som kan tyde på at de ekstra reklameinntektene ikke er noe å skryte av.[1]

 

[1]: Gidder ikke sjekke _alle_ sider jeg noengang har vært innpå, men de to jeg testet, USA Today og FOX News, som begge er relativt tunge har etter min mening bedre løsninger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...