Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Merkelige småproblemer med pc


Anbefalte innlegg

Formaterte pcen for ikke så lenge siden og når er det kommet noen problemer igjen som jeg ikke skjønner meg på. Pcen bruker ca. 10 minutter på å starte. Den henger først (skjermen er helt svart) rett etter windows xp loaderen, så henger den igjen ca 4-5 minutter etter oppstartslyden (bare bakgrunnen, før ikonene kommer). Har også problemer med at redigeringsprogrammet Avid Liquid henger i oppstarten en god stund den og (stopper på 63% en stund). Vet ikke om disse to har noe med hverandre å gjøre.

 

Om dette er feil i windows, hardware feil eller virus/spyware e.l. vet jeg ikke. Har søkt etter badware flere ganger med fulloppdatert Mcafee, adaware og spybot search and destroy uten å finne noe unormalt. Det er ingenting som tyder på at det er noe spyware på pcen heller.

 

Er det noe diagnosteringsprogrammer jeg kan kjøre for å feilsøke litt her?

 

Her er hw specs i alle fall:

 

Asus P5LD2 s775 HK

P4 3,4 ghz

2gb ddr ram

x800gto 256mb skjermkort

 

Takker for svar :D

6804222[/snapback]

 

 

 

Kanskje du burde sjekke vifta til prosessoren?Får den for lite luft så kan maskinen vise lignende symptomer som du beskriver:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kanske på tide å ta en tit inn i kabbinettet og få støvet av lite gran - symptomerne kan tyde på varme problemer (CPU viften).

 

Kimmer

 

Den er støvfri ;) Har vannkjøling og en cpu temp på 35 grader så det er ikke problemet :p

 

Du kan også prøve..

Triks for å erstatte ødelagte og tapte filer..i xp

Sett i xp cd start-run-skriv..sfc /scannow

 

Den kjørte igjennom alt sammen, tok en stund, men det hjalp ingenting :(

Endret av Hektor123
Lenke til kommentar

Nei nå vet jeg ikke... Har følelsen at jeg har gjort det jeg kan gjøre her. Er det noen som har erfaringer med de problemene jeg nevner? For jeg syns ikke det virker som hw problemer for så si det sånn. At harddisken gjør så msn henger seg i 3 sekunder hver gang man skriver en melding er vel ikke akkurat så vanlig?

 

Jeg sliter litt med å få tak i en ny hd for å teste med, men jeg skal finne en, men hvis vi tar alternativene. Hvis installasjonen går helt fint er det jo enten harddisken jeg har nå (som er helt ny) eller windowsen som det er noe galt med. Hva skal jeg i så fall gjøre? Og hvis denne installasjonen ikke går som det skal, den henger like herlig osv. hva er det da noe galt med? Hovedkortet? For dette er noe jeg aldri har vært borte i... deffekt hovedkort gjør så diskdefragmenteringen ikke fungerer :S Er det noen flere sprudlende ideer? :S

 

Har flashet bios, re-installert xp, oppdatert alt som er av drivere, søkt etter virus flere ganger (har jo noe spyware, men jeg vet ikke om spyware kan forårsake dette?)... føler meg veldig fortapt. Dette Avid Liquid programmet jeg redigerer video med er det også noe galt med. Jeg må "rende" om og om igjen, tar en hel evighet. Vanligvis render du når du først legger til et klipp eller endrer klippet, ikke bare når du flytter det :S At harddisken knaker og sliter for hvert minste lille tastetrykk er også meget irriterende

Lenke til kommentar
Nei nå vet jeg ikke...

6968036[/snapback]

 

Hei, noen ganger blir det bare krøll på XP installasjonen. Jeg har hatt tilsvarende problem. Du må gjærne installere xp en gang til >virus.prog. >brannmur > så sp2 >diskopprydding (kryss av alle) og defragmentering etterpå, så resten av prog du ønsker.. Det vil trolig hjelpe :thumbup:

Lenke til kommentar

skal du teste diskene dine bør du boote med ultimate boot cd, velge harddisk tools, mener jeg det heter.. og bla bortover til du finner et som heter IBM/hitachi, mener det var dette som funker på dem fleste disker, og kjør en advanced test.. da bør du få vite om det finnes feil på disken(e)

Lenke til kommentar

Jeg prøvde et utall av disse diagnosteringene på ultimate boot cd. Denne IBM/Hitachi saken skulle bare teste dvd brenneren min, søkte antagelig bare etter IDE devices. Prøvde forskjellige greier, men kom kun fram til brenneren. Ingen av de andre diagnosteringene var noe hell heller, tre av dem kom fram til en command prompt og visste ikke hva jeg skulle skrive der.

 

Pcen er forresten tatt steget videre nå. Skjermen var svart da jeg skrudde på pcen er i morres, men jeg vet at det er skjermkortet som gjør det. Vannkjølingsblokken på skjermkortet gjør det det blir litt skjevt (nipplene kommer litt borti firewire kortet under) så jeg må løsne litt på skruene for at skjermbildet skal komme opp. Dette er testet med 2 skjermkort, samme greine. Om skjermkortet kan forårsake noe av de andre problemene jeg har, vet jeg ikke.

 

Oppstarten (før windows, der hvor alle IDE devices ble sjekket opp osv) går usedvanlig tregt og her i sta hang det helt. Windows xp loadinga hang også (disse prikkene som går til siden stoppet, ventet nesten en halvtime uten at noe skjedde). Pcen hang seg også når jeg spilte et spill her i sta. Var noe merkelig lyder fra en av harddiskene og hele pcen var fryst, måtte skru den av manuelt.

 

Har 4x512 mb ram og har prøvd å feilsøke dem ved å teste en og en ram i forskjellige slotter osv, men det hjalp ingenting. Ram brikkene er av litt bedre kvalitet og har en ram kjølere på seg, men jeg må se de er usedvanlig varme. Hvis jeg tar dem ut etter at pcen har stått på en stund er det nesten så jeg ikke klarer å ta på dem.

 

Kobler også ut begge harddiskene (både strøm og s-ata kabel) for så å prøve å installere xp, men det hang like herlig. Tyder i alle fall på at det ikke bare er evt. harddisk problemet ligger.

 

Er det forresten noen som har noe erfaringer med psu? Har en 480W forholdsvis dyr og stillegående psu, men kan det kanskje være her feilen ligger? Har lest tidligere at psu er undervurdert og folk tar den ikke med i betrakning hvis det er noe feil med pcen, men surkle lyder fra harddisk pluss at pcen fryser i alle mulige situasjoner (både i og utenfor windows) kan kanskje tyde på for lite strøm?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

JADA! HURRA! Nå er jeg så lei meg at jeg er rett på gråten. Skal jeg si dere var problemet var? Skulle gjerne formidla dette på hele hw.no... hold dere fast; En overgang fra MiniSD card til Multimedia Card har stått i minnekortleseren ;) thats it. Jeg tok den ut, nå fungerer det meste. Avid Liquid har antagelig leta om og om igjen etter informasjon på dette kortet helt til en eller annen failsafe har slått inn og avsluttet det. Det samme når jeg skal lagre en fil med Adobe Audition, at flashdrives ikke funker, at xp henger når jeg skal formatere og oppstarten av Windows. Jeg har venta i 15 min for hver ***** gang jeg har slått på pcen hvor problemet hadde vært fikset av å dratt ut den ***** minne driten av minnekortleseren! Så husk på dette alle sammen!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...