Gå til innhold

Linux & spill


Calm

Anbefalte innlegg

I dag finnes det så godt som ingen spill til Linux. Da tenker jeg ikke på kabal, men større titler, som f.eks. WarCraft 3 eller Unreal Tournament 2003... Jeg regner med at grunnen til dette er at det er såpass få brukere som sitter på Linux, altså er etterspørselen lav, og det er ikke lønnsomt for produsentene og ha egne Linux-programmerere.

 

Men vil det være mulig å programmere f.eks. 3D-spill til Linux, eller er Linux lite egent for slike oppgaver... noen som kan svare...?

Tankene mine går selvfølgelig til den dag hvor M$ går for langt og jeg må se meg om etter et annet OS å bruke....

 

-->Calm

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rent teknisk er det ikke noe problemer å lage spill til linux. Det er vel mer et økonomisk valg blandt spillutviklere. En mangel som linux har er at det ikke støtter DirectX (rettelse: linux støtter DirectX, men DirectX støtter ikke linux :wink:) De fleste spill idag lages ved hjelp av DX, og da blir det en del arbeid å gjøre om dette. Men heldigvis blir noen store titler innimellom også lansert til Linux, slik som UT2003. Og det er BRA! Tror linux hadde vært en god spill-plattform, men man må selvfølgelig få spillindustrien med på notene.

Lenke til kommentar

De fleste openGL spill (Half-Life, CStrike, Unreal for å nevne noen) kan kjøres i linux på sånn passe bra (Jeg kjører CStrike rent med en 900 celeron, 128meg, GeForce2 MX 400) i wine(X). Personelig så bruker jeg wine fremfor wineX, da det er fri programvare.

 

Men jo flere som sender e-prost til spillutviklere og lurer på når linuxversjonen blir sluppet jo mer sannsynelig er det at de faktisk blir det.

 

Når det gjelder spill så er vet viktig å ha rett grafikkdriver insallert. I disse dager virker det (IMHO) som om at majoriteten kjører nVidia chipsettet (GeForce). nVidia har egen side med linuxdrivere, og disse er relativt enkle å insallere.

 

Det er bare å pakke ut filene (rmp, deb osv..) og endre to linjer i X konfigurasjonen.

 

Personelig så regnet jegt med at dette kom til å være mye verre, og at jeg måtte kompilere og styre og patche kernel og andre stygge ting, men dette var veldig enkelt.

 

Nå som jeg har fått CStrike til å virke så ser det stygt ut for Windass.

 

(Og før jeg får en masse pepper om at jeg har matrox, og jeg har ditt og jeg har datt, så er det min personlige mening at nVidia tar større og større markedsandeler. Jeg kan ta feil, men jeg tror jeg har rett til det motsatte blir bevist :)

 

- Terje "BlueEAGLE" Monsen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...