Gå til innhold

Busee's Oppskrift Tråd!


Gjest medlem-77217

Anbefalte innlegg

Gjest medlem-77217

Hei! Tenkte å lage en tråd om hverdagens små å store retter og delikatesser! Helst skriv hvilken rett det er ( :roll: ) og et bilde.

 

En regel guide:

#1. Retten må ha et navn.

#2. Det må skrives dosen av en ingrediens.

#3. Det må være med en framgangs måte.

#4. Det er lov å ha flere forskjellige måter til å lage samme ting.

#5. Vær sporty å si en ekte oppskrift.

#6. Det bør være med bilde (valg fritt)

 

En forkortnings guide:

TS - Te-Skje

SS - Stor Skje

1/4 - En fjerde del

1/2 - En halv

1/8 - En åttendel

DL  - Desi liter

ML  - Milli liter

L    - Liter

STK. - Stykker

G     - Gram

KG   - Kilo gram

 

 

For å finne en rett kan du bare bruke "Tråd-søkingen" nederst på siden.

Får vel begynne!

Vaffler!

 

Denne retten tar ca. 1 time å lage, og den holder til ca 10 plater.

 

Margarin - 50 gram

Egg - 2 stk.

Melk - 6-7 dl

Hvetemel - 5 dl

salt - 1/4 ts

Sukker - 3 ss

 

Smelt og avkjøl margarinen. Visp eggene sammen i en bolle, før tar du i sukkeret. Ha halvparten av melken, alt melet og alt saltet. Visp røren sammen til den er jevn og fri for klumper. Hell i resten av melken. Ha i smeltet margarin. Varm vaffeljernet og smør med litt margarin før du heller i røren.

 

vafler.jpg

 

 

 

 

LINKER TIL FORSKJELLIGE RETTER

------------------------------------------------

 

Endret av medlem-77217
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-77217
sry for off-topic, men hadde det ikkje vert lurt å skriva korleis ein lager tinga og?  :)

6770453[/snapback]

Lagrer oppskriften?

 

 

Start -> Run -> notepad.exe

 

Kopier Teksten og lim den in i Notepad

 

File -> Save as og lagre den hvor du vil.

Lenke til kommentar
sry for off-topic, men hadde det ikkje vert lurt å skriva korleis ein lager tinga og?  :)

6770453[/snapback]

Lagrer oppskriften?

 

 

Start -> Run -> notepad.exe

 

Kopier Teksten og lim den in i Notepad

 

File -> Save as og lagre den hvor du vil.

6770489[/snapback]

 

Korleis du skal mekke samen ingrediensa til å bli noko etandes ;)

 

Margarin - 50 gram

Egg - 2 stk.

Melk - 6-7 dl

Hvetemel - 5 dl

salt - 1/4 ts

 

den forteler meg ikkje korleis eg lager vaffler :whistle:

Lenke til kommentar
Laugenstangen:

1 kg Mehl

2 Würfel Hefe

2 Tl. Salz

1/2 l Wasser

100 g zerlassene Butter

 

Der teig muss weich und klebrig sein

2 x gehen lassen

etwa 20 Teile machen

Jedes mit mehl ausrollen und dann zur Stange rollen.

nochmals gehen lassen

1 Tl. natron in 1/4 l Wasser kochen

Stangen damit bestreichen oder ins kochende Wasser tunken

20 min. bei 220-230 backen

 

Bilder og framgangsmåte, se signatur. :)

Lenke til kommentar

Aioli

1 eggeplomme

2 fedd hvitløk

1 ts Dijon-sennep (ikke ett must, men blir best med)

2 dl virgin olivenolje

1-2 ss sitronsaft

Salt

 

Bruk helst stavmikser. Bland eggeplomme, hvitløk og sennep og kjør til en jevn konsistens. Tilsett olje litt etter litt. Smak til med sitron & salt. Vær forsiktig med oljen, spesielt hvis du håndvisper . Begynn med noen få dråper, og hell deretter inn oljen langsomt i en tynn stråle.

 

Mmmmmm sweet :dribble:

Lenke til kommentar

Vaffler:

 

400 g mel(valgfri type)

ca. 100 g sukker(kan varieres veeeeldig etter smak)

1 1/2 ts bakepulver

1 1/2 ts vaniljesukker

120 g smør

6 dl melk

2 egg.

_________________________________________

 

Smør settes på smelting. I mens blander du alt det tørre godt i en bolle.

Ha i melken under konstant røring for å unngå klumper.

Bland så inn det smeltede smøret, og til sist eggene.

 

Steikes uten smør i vaffeljernet hvis du har jern med teflonbellegg, hvis ikke brukes smør som "smurning" på øvre og nedre plate på jernet.

 

 

 

 

Endelig en slik tråd, Har ventet lenge. Mat er en av mine store kjærligeter her i livet. :)

Lenke til kommentar

Jeg har opplevd å få en del skryt for pannakakene og vaflene mine, men jeg kan aldri huske å ha brukt en oppskrift, utenom skolen da. Det er mye gøyere (og kanskje bedre) å ta noe på sparket, spesielt når det så retter (en fordel å huske de viktigste ingrediensene, kanskje).

 

Jeg vet man ikke skal pirke på språk, men ettersom jeg spår at denne tråden vil få et ganske langt liv, foreslår jeg at du finner en vei om orddelingen i tittelen, samt dropper den særdeles unorske genitivsformen. («Busees tråd for oppskrifter» lyder kanskje best.) :)

 

God kokking alle sammen. :cool:

Lenke til kommentar

Omelett:

 

 

Du trenger:

-3 eller 4 egg

-litt vann

-salt

 

Fyll (her kan du egentlig bare slenge i det du har lyst på, det meste går an)

-Ost?

-Skinke?

-Bacon?

-Tomat?

-Løk?

 

Varm opp en plate, trenger ikke så mye varme. Jeg pleier å ha den på 8 (av 12). Visp egg og litt vann (er vel noe slik som 1 SS vann pr egg) til røra er gul sammen med bittelitt salt. Hell litt olje eller smør i panna, tøm røren oppe i panna. Vent til omeletten er ca 50% gjennomstekt og hell på med det du ønsker av fyll. Finn så fram en stekespade og vipp halve omeletten over den andre, slik at den ser ut som en god saftig halvsirkel. La den stå litt til slik at all røra får bli stekt (dette tar som regel ikke så lang tid). I mens skjærer du opp brød som du legger klar på et fat. Flytt så omeletten over fra pannen over på brødene som ligger på fatet. Det går som regel 2 brødskiver på 1 omelett, så du kan kunne omeletten i to nå. Slå av platen (ja, dette er faktisk viktig!) og spis mens maten enda er varm!

 

Dette er en omelett med sopp (første jeg fant på google):

 

0122.jpg

Lenke til kommentar

Heilsteikt kalkunbryst med eplesaus

 

Du treng:

 

1 kalkunbryst, ca. 500 g

1 ms olje

1/2 ts salt

1 krm peper

 

Til Eplesausen:

 

1 pose bearnêssaus

3 dl eplemost

1/2 dl kremfløyte

 

Også:

 

Eldfast form...

Skal steikast på 160C i ca. 40 min midt i ovnen!

 

What to do, what to do:

 

Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

 

1: Pensl kalkunbrystet med olje og gni det inn med salt og peper.

2: Legg dei i ei eldfast form og stikk eit steikjetermometer inn i den tjukkaste delen.

3: Steik kalkunbrystet i steikje ovnen til kjernetemperaturen er 70-72 C, va 40.min

4: La kjøtet kvile i mist 15 min før du skjer et i 1/2cm tjukke skiver!

5: Pisk sausepulveret ut med eplemost og fløyte. Kok opp under omrøring!

 

Server kalkunbrystet med eplesaus saman med ris, druer og hermetiske aprokosar.Poteter og kokt brokkoli kan også brukast!

 

Happy eating :love:

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147
Aioli

1 eggeplomme

2 fedd hvitløk

1 ts Dijon-sennep (ikke ett must, men blir best med)

2 dl virgin olivenolje

1-2 ss sitronsaft

Salt

 

Bruk helst stavmikser. Bland eggeplomme, hvitløk og sennep og kjør til en jevn konsistens. Tilsett olje litt etter litt. Smak til med sitron & salt. Vær forsiktig med oljen, spesielt hvis du håndvisper . Begynn med noen få dråper, og hell deretter inn oljen langsomt i en tynn stråle.

 

Mmmmmm sweet  :dribble:

6770761[/snapback]

 

Hva passer denne kalde sausen best til?

 

Edit: Har sans for at du er raus med hvitløken :love:

Endret av Bruker-95147
Lenke til kommentar
Gjest medlem-77217
Jeg lufter så ideen at man linker til rettene i førstepost, der linken er navnet på retten. Slik vil man letter finne det en vil ha?

6780008[/snapback]

Ikke dumt... Skal se på det..!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...