Gå til innhold

Innstallering av PCLinuxOS


Anbefalte innlegg

PCLinuxOS.bmpFor å unngå minst mulig problemer laget jeg en egen partisjon på 20 GB til Linux. Når man starter opp fra CD er det ikke for meg umiddelbart innlysende hvilket valg man skal ta for å innstallere OS-et. Uansett får man valget når man velger default som er LiveCD.

 

På skrivebordet ligger det ett ikon for å innstallere PCLinuxOS. Jeg velger Normal Hard drive. På neste får man tre valg; slette alt på HD og bruke hele disken, Bruke ledig plass på der man har Windows (slik jeg forstår det), eller egendefinert disk partisjon. Siden jeg på forhånd har laget en egen partisjon (K) velger jeg det siste. Det er nå alt begynner å bli kryptisk!

 

Jeg har fire partisjoner (3 brukes av XP), og jeg finner igjen K-partisjonen (20GB) som siste del på en blå linje under den eneste arfanen, "sda". I hjelpefilen er det tre faner; "hda", "sda" og "sdb"?

 

Her står det at man trenger å sette opp tre partisjoner? Er det tre partisjoner på den partisjonen jeg hadde laget på forhånd, eller skulle jeg ha laget tre i stedet for en på forhånd? De valgene som står under "Choose action" skjønner jeg svært lite av", og man vil vel nødig gjøre noe som man angrer på. Noen som kan forklare meg hvordan jeg går videre her?

 

Newbie Linux

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå vet ikke jeg hvordan det er med PCLinux, men de fleste nybegynner distroer har det slik at om du har satt av upartisjonert plass på harddisken din, så tar Distroen av seg resten liksom. den partisjonerer den upartisjonerte plassen selv. Dette er ganske så standard når det gjelder Nybegynner distroer.

 

Igjen, vet jeg ikke hvordan det er med PCLinux, men jeg regner med at også den Mounte Windows partisjonene dine automatisk når du starter opp PCLinux. Dvs. Mounting betyr at du ser og kan bruke Windows partisjonene dine i Linux, slik at du kan høre på musikken din, se filmene, skrive dokumenter osv fra Windows partisjonene dine i Linux.

 

Lykke til.

 

Har ikke tid til å skrive mer nå. Du får bare spørre hvis du lurer på noe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...