Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Maskinen min starter bare av og til


Anbefalte innlegg

Hei.

 

PCen min vil starte opp bare av og til. Når jeg slår på strømmen ser alt til å begynne med helt normalt ut. BIOS bildet kommer opp, Windows-logoen på svart bakgrunn og tenkebar som går rundt 2-3 ganger, før skjermen blir helt svart igjen. Det er jo normalt, men nå bare forblir den svart. Det er heller ikke den normale aktiviteten på harddisken, maskinen rett og slett bare stopper opp, og den må slås av med strømbryteren. Først etter flere forsøk (2-6) starter maskinen opp som vanlig. Utenom dette funger maskinen helt utmerket, og det er ikke feilmeldinger av noe slag. Det startet bare plutselig for noen uker siden, så var det bra i en periode, men skjer nå hver gang. Ingen hardware eller software endringer har vært gjort i perioden. Alle vifter går som normalt, men siden dette skjer under oppstart kan vel høy temperatur utelukkes som feilkilde.

 

Hva kan dette skyldes? Hardware eller software?

 

ASUS P4P800-E Deluxe

P4 3.2

1GB RAM

Win XP Pro

 

All hjelp mottas med takk.

 

Mvh

Ulf

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

BIOS er siste utgave.

 

Skjønner ikke helt hva dere mener med F8. F8 bringer bare opp bootmenyen, og det kan da ikke ha noe å si.

 

Jeg hadde ikke hatt noe imot å legge inn Windows på nytt, dersom jeg trodde at feilen la der. Men jeg frykter at dette er en hardwarefeil. Enig?

 

Mvh

Ulf

Lenke til kommentar

Dette ligner på noe jeg opplevde for ei stund siden, det var harddisken det var noe feil på.

 

Måtte restarte mange ganger i noen måneder, så plutselig en dag døde den bare ...

 

EDIT: hvis du ikke har noe imot å legge in windows på nytt så er det jo verdt et forsøk, hvis det samme skjer da bør du prøve med en annen harddisk

Endret av Sapphire56
Lenke til kommentar

Frykter fremdeles at det er en hardware feil, men...

 

Jeg har to harddisker i maskinen. Er det en ide å sette den andre harddisken som boot disk, og installere en ny Win på nytt på denne? Da har jeg jo den opprinnelige installasjonen i behold, slik at jeg kan gå tilbake til den.

 

Bare en ide...

 

Mvh

Ulf L

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Da har jeg installert WinXP en gang til på maskinen, på en annen harddisk. Så langt ser det ut til at maskinen starter knirkefritt på den nye installasjonen, mens det fremdeles er de samme problemene når jeg velger den gamle installasjonen. Min logikk tilsier da at jeg har fått redusert ned til tre feilkilder:

 

1. Feil på den originale windowsinstallasjonen.

2. Feil på den første harddisken. Har kjørt Chkdsk uten å finne feil, men likevel...

3. Feil på hovedkortet. Dette fordi den første harddisken er en SATA-disken, mens det andre er en vanlig parallell-disk, og de er altså koblet til hvert sitt grensesnitt.

 

Noen som har kommentarer, slik at jeg kan snevre inn ytterligere?

 

- Ulf

Lenke til kommentar
Hm.. Bruk f.eks Speed Fan og sjekk S.M.A.R.T statusen på disken det er snakk om. Der får du sjekket den opp mot et online register og vil om ikke annet utelukke at den har alvorlige helseproblemer. (Evt slå fast at den er syk ;) )

6937275[/snapback]

 

Speed Fan; det er et program, det?

 

- Ulf

Lenke til kommentar

Har vært borti en lignende sak. Da var problemet at DVD/CD spilleren sto på samme IDE kanal som OS-disken. Endra slik at oppstart disk og DVD/CD spilleren sto på forskjellige IDE kanaler og alt kunka som smør.

 

Har undersøkt litt i ettertid, og fant ut at det var et supersært chipset som hadde timingproblemer (?!) og dermed kunne dette skje.

 

Har du testa å fjerne/ta ut kabelen til DVD/CD spilleren og sett om den kom opp da?

Lenke til kommentar

Feilen viste seg å ligge i Windows - heldigvis ingen hardwarefeil. En ny installasjon av Windows på en annen partisjon på samme harddisk fungerte feilfritt, så da var det bare å renske ut alt og begynne med blanke ark, og nå har maskinen fungert feilfritt i et par dager.

 

Tusen takk til alle som kom med gode forslag.

 

- Ulf

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...