Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trådlås internett i leilighet


Anbefalte innlegg

Hei

 

Flytter i disse dager til en ny leilighet. Slik jeg har det idag er dataen plassert rett ved uttaket så da går det fint med kabel.

 

Men i den nye er uttaket i stuen, og jeg er ikke interessert å strekke kabel fra veggen i stuen til der hvor datamaskinen skal stå.

 

Jeg er litt grønn på akkurat dette området, så det hadde vært fint om noen kunne komme med noen anbefalninger på hva jeg trenger for å få dette til.

 

Har ADSL Free (6500/750) fra nextgentel. Har også planer etterhvert å kunne bruke samme trådløse nett med bærbar pc.

 

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må sette det modem/router greia du har fra før i bridged modus når du får skaffa deg en trådløsrouter i tillegg til et trådløst kort.

Evt kjøper du bare et aksesspunkt. Dette er enklere da du ofte slipper å konfigurere menyen, men det bør du i utgangspunktet for å kryptere det trådløse signalet.

Bottomline: Et Ap kan plugges rett i modemet uten at modemet må konfigures, men det mangler ofte Switch funksjonen(flere LAN-porter).

Lenke til kommentar
Du må sette det modem/router greia du har fra før i bridged modus når du får skaffa deg en trådløsrouter i tillegg til et trådløst kort.

Evt kjøper du bare et aksesspunkt. Dette er enklere da du ofte slipper å konfigurere  menyen, men det bør du i utgangspunktet for å kryptere det trådløse signalet.

Bottomline: Et Ap kan plugges rett i modemet uten at modemet må konfigures, men  det mangler ofte Switch funksjonen(flere LAN-porter).

6751183[/snapback]

 

Bridged modus? Er det noe man gjør med en knapp eller på man "logge" seg inn i routeren?

 

Hvilke trådløs router og nettverkskort anbefales?

 

Evt hvilket aksesspunkt anbefales?

Lenke til kommentar

Mitt tips: Kjøp en trådløs router. Jeg anbefaler Linksys WRT54GL. Kople modemet fra NGT til en LAN utgang på Linksys'en. Disable DHCP i Linksysen. Da har du i praksis ett aksesspunkt. Glem dette med bridged modus. Så må du i tillegg kjøpe deg et trådløst nettverkskort til PCen din. Bruk prisguiden og velg et med gode tilbakemeldinger. Lykke til.

 

Trenger du hjelp til å sette opp Linksysen, send meg en PM så kan jeg hjelpe deg med det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...