Jump to content
Sign in to follow this  
Proof

Fjerne ting på harddisk.

Recommended Posts

Hei.

 

Jeg lurte på om det går ant å fjerne noen musikkfiler/filmer ogsånt på harddisken for godt uten å måtte formatere, jeg mener sånn vekk at dem aldri kan gjennopprettes! :hmm:

Share this post


Link to post

Først, for å oppklare en liten misforståelse i ditt spørsmål, formatering fjerner ikke filer for godt. Selv om du har formatert harddisken så kan filer likevel bli gjennopprettet.

 

Måten det fleste "sikker slettingsprogrammene" fungerer på at de vil skrive over alle data på hardisken alt fra 1-20 ganger. Her må du være nøye og klare å finne et program som ikke overskriver hele hardisken men et program som kan jobbe mot kun de sektorene av hardisken som er ledig eller som du ønsker slettet.

 

Når man lagrer noe på en harddisk så endrere man det magnetiske kraftfeltet på hardisken og selv om man sletter noe så de ulike endringene hardiskens sektorere bli tolket av profesjonelle. Jo flere overskrivninger, jo vanskligere vil dette arbeidet bli.

 

Jeg har ikke noe anbefaling om program, men nå som du vet hva du er ute så kan du kanskje søke etter noen. Tips: secure, delete, professional osv.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...