Gå til innhold

SO-DIMM DDR2 fleksibilitet


petteren

Anbefalte innlegg

Har mulighet for å få en 512 MB 667MHz DDR2 (PC2-5300) SO-DIMM billig, og lurte derfor på i den anledning om den har mulighet til å kjøre i PC-2 3200 mode, altså på 400 mhz i stedet for 667 mhz? Er det en grense for hvor mye slike brikker klokker seg ned automatisk? (har ikke støtte for å endre minnehastighet i bios)

 

Fra før i pcen står det altså i en 512 mb SO-DIMM PC-3200 DDR2 brikke. Prøvde denne sammen med en brikke som vanligvis kjører på 533 mhz, og den klokket seg fint og automatisk ned uten stabilitetsproblemer.

 

Noen meninger om saken?

Endret av petteren
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har du jekket i mnaualen til maskinen din (hovedkortdelen). Her skal det stå hvilke minnehastigheter maskinen takler (hvordan det er med blandete hastigheter er et annet spørsmål - men hvorfor gå ned i hastighet?).

6678776[/snapback]

 

Maskinen støtter offisielt PC2-4300/4200 og PC2-3200. Men nå har det seg slik at RAM ofte er bakoverkompatibelt, og da er det vel en mulighet for at det vil fungere? Det som er det store spørsmålet er om 667mhz brikkene kan kjøre på to "hastighetstrinn" lavere. 1 trinn pleier jo som regel gå smertefritt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...