Gå til innhold

FTP/Fil- web-server


Sirius2k

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Har prøvd og lese meg litt framm i forumet nå men finner ikke noe god løsning på spørsmålet mitt så jeg fant ligsågodt ut å mekke en forum post selv :)

 

Kan starte med spørsmålet; Vilken distro er best til Fil/web- og ftp-server på en relativt gammal pc (speccs lenger nede)? Kan ca. 0 i linux men har prøvd meg litt framm nå med Red-Hat09 nå men skjønner ikke så mye og alt blir bare tull :p

 

Speccs: Penitum III 933 Mhz

128 MB ram

32MB skjerkort

1GB nettverks kort

20GB HD (skal legge inn 2x 320GB når jeg for penger :p )

 

Har en modda xbox, 3 stasjonære og 2 latopper som står i nettverk så servern må kunne klare og komunisere med både windows (og distro'n på xbox'en). Jeg er ikke noen ekspert på fag-område så ikke forslå noen distro'er som det tar 100 år og komme inn i! Har som sagt liten eller ingen erfaring med linux.

 

På forhånd takk! :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du skaffer deg litt mer ram, så er Ubuntu en veldig enkel distro.

Du må huske å sette opp Samba, som gjør at du kan dele med Windows-maskinene dine (regner med det er det du har, tror at Samba funker mot OS X og)

 

Det du også bør gjøre, er å installere webmin, som er et kontrollpanel som går over internett-leseren din, og SSH, som er fjernstyring, via terminalen.

 

Er du ikke helt sikker på Linux enda, så kan du ha VNC/Remote Desktop.

Når du blir sikrere, kan du avinstallere Gnome, og sitte igjen med bare en terminal, og sannsynligvis få litt bedre fart/lavere load/raskere maskin.

Lenke til kommentar
Kan ca. 0 i linux men har prøvd meg litt framm nå med Red-Hat09 nå men skjønner ikke så mye og alt blir bare tull

6658931[/snapback]

Red Hat (Fedora) er trolig den mest nybegynnervennlige distribusjonen. Hvis du ikke skjønner så mye av den, så blir det ikke noe lettere med en annen distribusjon. Alle de vanlige programmene og konfigurasjoner fungerer på samme måten i alle distribusjoner.

 

Til spørsmålet: Omtrent alle distribusjoner kjører Samba (fildeling) uten noe hokus-pokus. Velg den distribusjonen som din beste Linux-venn bruker, så blir det enklere å stille spørsmål.

Endret av spøkelse
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...