Gå til innhold

Yamaha30 fusker over halv speed


Anbefalte innlegg

Motoren er en ca.84 mod. Denne har fungert prikkfritt fram til nå. Det som skjer er at ved ca halv speed begynner den å fuske. Den starter som normalt. Har gjort ren forgasseren uten at det hjalp. Pluggene er nye. Noen som har en formening om hvor feilen kan ligge ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har du sjekekt bensinfilteret?

6654358[/snapback]

Det er sjekket. Det kommer nok bensin fram til forgasseren. Skulle tro det satt noe i ei dyse eller noe, men det gjør det ikke. Kan det være dårlig kompresjon. Noen som vet hva kompen skal være på disse motorene ? Bensin pumpen er også sjekket og funnet i orden.

Lenke til kommentar

Har ikke så mye peiling på båtmotorer, men drukner den når du gir for mye gass? Isåfall kan det være for tett luftfilter...

 

Prøv å ta propellen over vannet og rus den da... hvis den ikke fusker da så er det kanskje dårlig kompresjon. Dårlig kompresjon merker man når den greier mye motstand. Når vi snakker propell i vann blir det mer motstand jo fortere propellen går.

Endret av chrml
Lenke til kommentar

Har hatt akuratt samme problem med famileien helt like motor i sommer så løsniningen kan bvli interessant..... men den ga seg bare helt plutselig.... feilen kan ligge i autolube systemet også.... f.eks defekt oljemåler så den tror den er tom for olje og reduserer turtallet for at ikke motoren skal skjære seg.....

Lenke til kommentar

sjekk "orifice-plug" i bunnen av forgasser. dersom du har hatt vann eller rusk i forgasseren kan denne ha tettet seg. på en slik motor vil innvendig diameter normalt være fra 0,4-0,7mm og det sier seg selv at det ikke er store "rusket" som skal til for at denne blir tett.

Det er denne som "gir bensin" når flottørkammeret er tomt som følge av full åpning. (full gass)

 

kun et tips....:-)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har du sjekket pluggledningene for overslag?

 

Ta en spruteflaske, ajax el lignende og fyll med vann tilsatt salt, ev sjøvann.

Dusj pluggledningene og sjekk at det ikke gnistrer!

 

Tror ikke det er lav kompresjon da dette som oftest kun resulterer i dårligere effekt. Høres mest ut som et forgasserproblem, men du sier du har rensket den flere ganger så.... :hmm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...