Jump to content
Sign in to follow this  
Spragleknas

Andre som har Aopen EY855?

Recommended Posts

Har kjøpt denne saken, som er utrolig billig (>700!).

 

Kanonkjøp, men den er ikke uten lyter. Dersom andre har, eller vurdere å kjøpe denne skal jeg gi (og forhåpentlig få) en del tips som følge av timer med googling.

Share this post


Link to post

Jeg har også nettopp kjøpt denne lille saken, fikk tak i en billig 1.6 pentium M på ebay så nå håper jeg at den starter uten problem.

Share this post


Link to post

Fett!

 

Selv har jeg en CeleronM i. Har bestillt ny vifte til PSU (Nexus 80x80x25), da jeg synes den som stod i (80x80x20) lagde for mye støy.

 

Må ssv. montere den på utsiden.

Share this post


Link to post

Nå har jeg prøvd å starte "minien", men den vil ikke boote, stopper ved XC Aopen skjermbildet. Har testet med 3 ulike rambrikker med samme resultat.

Den bør vel starte selv om det ikke er koblet til en floppy diskstasjon?

Bruker denne prosessoren, link

Er det noe jeg kan ha glemt, en jumper av noe slag kanskje?

Jeg frykter jo at CPUen kanskje er DOA, da jeg ikke kommer inn i bios heller.

 

Oppdatering:

Jeg kobla fra WD harddisken og kobla til et 4GB CF kort med adapter og nå booter den, skal prøve å innstallere OS på kortet.

Edited by eggi

Share this post


Link to post

Kommer du inn i BIOS?

Kødda med installasjon av XP selv - mått formatere harddisken på ny, via. en annen maskin (funket ikke å formatere i installasjonen).

 

CPUen du har har for rask BUS (kommer ann på hvor du leser, men brikkesettet støtter bare 400MHz)

Edited by Okay

Share this post


Link to post

Tror jeg leste en plass at hovedkortet kunne bruke cpuer med 533 bus, og den ser ut til å fungere nå, holder på å innstallere.

Share this post


Link to post
Tror jeg leste en plass at hovedkortet kunne bruke cpuer med 533 bus, og den ser ut til å fungere nå, holder på å innstallere.

6656847[/snapback]

 

 

Har du fått den til å fungere med 533 bus?

Share this post


Link to post

Den kommer vel hovedsaklig til å bli brukt som HTPC, kommer til å sette i et 6800le skjermkort når jeg får oppgradert spillmaskinen, da vil den også få 2x512mb med ram.

Kunne godt tenkt meg å fortsette med OS på CF kort, det er deilig stille uten hd surringa

Share this post


Link to post

Jeg har også en slik en. Er utrolig fornøyd, og kan seriøst ikke høre støyen fra PSU-viften. Sikker på du ikke har fått en dårlig en?

 

Derimot har jeg store problemer med å få lyd i de digitale lydutgangene.. Samme hva jeg gjør, så kommer det ingen signaler ut fra den optiske utgangen eller RCA-utgangen. Noen av dere som har fått det til?

Share this post


Link to post

Er nok ikke defekt, nei. Bråker ikke, men lager lyd!

 

Sitter og lurer på hvordan jeg skal få av den hekkans alramen som går når rpm på CPU vifta er <50%/2000rpm.

 

Er ikke koblet til noen intern høyttaler....

 

Ang. S/PDIF: ikke prøvd, men merk at S/PDIF ut er plkassert foran (idiotisk), mens S/PDIF inn er bak....

Share this post


Link to post
Ang. S/PDIF: ikke prøvd, men merk at S/PDIF ut er plkassert foran (idiotisk), mens S/PDIF inn er bak....

6835543[/snapback]

 

Haha, det var faktisk problemet! :blush:

Da var første hinder av veien. Har fortsatt ikke klart å få lyd i bakhøyttalerene, men dette finnes det garantert en annen tråd om.

 

Takk for hjelpen!

Share this post


Link to post

Tror jeg trenger litt hjelp med denne.

 

Jeg får ikke opp noe skjermbilde engang.

 

Har satt inn følgende:

 

Intel P M730

 

2x 512 Ocz Dual Channel Gold PC-4400

 

Nec 1100 dvd-brenner

 

Maxtor 250 Gb ata disk.

 

Vil jeg få opp noe skjembilde hvis jeg kobler ifra hdd og dvd , og tar ut rammen?

 

Jeg får ikke grønt lys i led'en på skjermen.

 

Mvh

 

Otte

Share this post


Link to post

Hm... minnet ditt er virkelig overkill; offisielt støttes kun PC2700 (333MHz).

 

Selv bruker jeg PC3200 (400MHz) - minnet kjører kun på 333MHz men Cas Latency blir tweaket til (CL) 2. Tror rett og slett din blir vel tweaket.

 

Kommer du inn i BIOS?

Vil jeg få opp noe skjembilde hvis jeg kobler ifra hdd og dvd , og tar ut rammen?

? Du får ikke opp en drit uten RAM.

Jeg får ikke grønt lys i led'en på skjermen.

Denne skjønte jeg heller ikke.... hvilken skjerm?

Share this post


Link to post
Prøv å installer AC3-codec

6854552[/snapback]

 

Den er installert. Har funnet en bra testfil som skal spille lyd i hver høyttaler. Jeg får lyd i venstre og høyre høyttaler og lyd i subwooferen. Når testtonen skal spilles i bakhøyttaler høyre/venstre, så kommer lyden like forbanna foran. Og midthøyttaleren foran spilles av i venstre og høyre samtidig. :hmm:

Share this post


Link to post
Hm... minnet ditt er virkelig overkill; offisielt støttes kun PC2700 (333MHz).

 

Selv bruker jeg PC3200 (400MHz) - minnet kjører kun på 333MHz men Cas Latency blir tweaket til (CL) 2. Tror rett og slett din blir vel tweaket.

 

Kommer du inn i BIOS?

Vil jeg få opp noe skjembilde hvis jeg kobler ifra hdd og dvd , og tar ut rammen?

? Du får ikke opp en drit uten RAM.

Jeg får ikke grønt lys i led'en på skjermen.

Denne skjønte jeg heller ikke.... hvilken skjerm?

6857571[/snapback]

 

 

Har fått den i gang nå.

 

Byttet cpu ut med en Celeron 380.

 

Rart at den ikke fungerte med 730 med samme bus-hastighet.

 

Ram'en brukte jeg for jeg hadde den liggenes.

 

Det jeg mente med grønt lys led'en var at skjermen min ikke skrudde seg på engang.

 

Mvh Otte

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...