Gå til innhold

Ny stille men kraftig PC til ca. 10.000


Anbefalte innlegg

Hei, jeg skal snart bygge ny pc. Jeg bruker en del krevende programmer på PC-en (bla. Photoshop, DVD-rip osv.) og trenger en PC med en god CPU og mye RAM som tåler litt workload :) Har tenkt å beholde den i ca. 4 år, så den bør duge godt også etter et par år, evt. ha gode oppgraderingsmuligheter. Først tenkte jeg på en AMD-PC, men så hørte jeg om de nye tokjerneprosessorene fra Intel, og tenkte jeg skulle satse på en av dem i stedet for. Har allerede skjerm, tastatur og mus så det trenger man ikke mase med.

 

Jeg vil også at PC-en skal være noenlunde stille. Den trenger ikke være helt dødsstille som graven, men stille nok til at den ikke høres ut som et jetfly som durer i full gang :ermm: Har hørt enkelte slike PC-er og de er ikke helt hyggelig å være i samme rom med.

 

Jeg kommer antagelig også til å bruke PC-en til en del nyere spill, og vil derfor også ha god ytelse til det. Men kravene er ikke fullt så store på akkurat det området. Skjermkortet jeg har bestemt meg for å satse på nå er GeForce 7600GT, som jeg tror vil passe for min behov, iallefall for nå. Den har også passiv kjøling, noe som er en fordel med tanke på stille PC :) Evt. er det ikke vanskelig å oppgradere i fremtiden om jeg skulle få større krav med tiden.

 

Firmaet jeg jobber for i sommer har gitt meg lov til å bestille via dem hos Norek til rabatterte priser. :thumbup:

 

Under har jeg altså linket til handlelisten hos Norek. Husk at den er priset uten MVA, man må altså legge på 25 % på prisen. Akkurat nå har jeg en handleliste på 7946 kr, som altså blir ganske nøyaktig 9937 kr og 50 øre med MVA.

 

Handleliste

 

Så lurte jeg bare på om det er noen som har kommentarer på hvorvidt delene vil fungere godt sammen eller om det er noen som har tips til hvordan jeg kan forbedre PC-oppsettet uten at det blir så fryktelig mye dyrere eller mer bråkete? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei... det ser fint ut, det der... men jeg vil ikke ha kjøpt kabinett som innh. strømforsyning sammen. men siden du ett budsjett, så vil jeg ikke klage på det, men jeg lure på hvorfor du kjøp lydkort og PCI Nett adpater i tilleg ? siden lyd vil blir bra nok med det som følge med HK...

Lenke til kommentar

Var da voldsomt som du skulle bestille da. Trenger ikke alle de delene der skjønner du. Kjølepasta trenger du ikke, og hva du no enn skal med et Nettverkskort vet jeg sannelig ikke du. Det har du dessutten på hovedkortet. Nettverkskortet du har på Hovedkortet er bedre enn PCI kortet. Lydkortet trenger du heller ikke da du har et fint lydkort på hovedkortet.

26db Vifte? Ja, da bestiller du vel øreklokker samtidig ikke sant?

Denne vifta er mye stillere:

 

NorthQ Silent Tornado 120mm Fan, Blått Lys, Aluminium Ramme, 17-19db, 38CFM

 

Antistatisk bånd er ikke noe du i og for seg behøver. Har aldri brukt det selv når jeg har bygga maskiner, og det har no gått greit.

 

Ellers ser no pc`en din helt grei ut.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar
Var da voldsomt som du skulle bestille da. Trenger ikke alle de delene der skjønner du. Kjølepasta trenger du ikke, og hva du no enn skal med et Nettverkskort vet jeg sannelig ikke du.

Nettverkskort er som jeg har skrevet ovenfor. Når det gjelder kjølepasta, så skal jo det hjelpe til å kjøle CPU-en ytterligere. Mener du altså at jeg ikke har bruk for den ekstra kjøleeffekten som kjølepasta gir? Bare spør :)

 

Lydkortet trenger du heller ikke da du har et fint lydkort på hovedkortet.

Jeg har hørt lenge at ekstra lydkort gir bedre lyd. Men kanskje de interne lydkortene har blitt så bra i det siste at det forandrer litt på bildet? Noen som har noen meninger om det? :)

 

26db Vifte? Ja, da bestiller du vel øreklokker samtidig ikke sant?

Denne vifta er mye stillere:

 

NorthQ Silent Tornado 120mm Fan, Blått Lys, Aluminium Ramme, 17-19db, 38CFM

Takk for tipset! Må innrømme at jeg ikke har mye peiling på desibel-skalaen :blush: Skiftet ut vifta nå.

 

Antistatisk bånd er ikke noe du i og for seg behøver. Har aldri brukt det selv når jeg har bygga maskiner, og det har no gått greit.

Man vet aldri ;) Koster ikke så mye ekstra for den heller, så jeg beholder den. :)

 

Ellers ser no pc`en din helt grei ut.

 

Lykke til.

6602722[/snapback]

Takk :)

Lenke til kommentar

Nei, jeg mener at du ikke trenger å kjøpe ekstra kjølepasta. Har aldri trengt det jeg iallefall. Enten så bruker det å følge med eller så er CPU Kjøleren plassert pent oppå CPU`en som standard, så det er bare å sette den på hovedkortet. Jeg trengte iallefall ikke å styre med kjølepasta når jeg bygga den siste pc`en min. Jeg bygga da en AMD 64 3500+ Maskin. Ble litt overaska over at jeg slapp å ta på kjølepasta egentlig.

 

Angående det båndet: Nei, man vet aldri, det er riktig det, men om du tar av deg klokker, ringer og gennerelt andre armbånd av sølv, gull eller brånsje så skal det gå greit.

Lenke til kommentar
Nei, jeg mener at du ikke trenger å kjøpe ekstra kjølepasta. Har aldri trengt det jeg iallefall. Enten så bruker det å følge med eller så er CPU Kjøleren plassert pent oppå CPU`en som standard, så det er bare å sette den på hovedkortet.

6603090[/snapback]

Legg merke til at jeg har kjøpt ekstra CPU-vifte.

Lenke til kommentar
Hvis du kjøper det igjennom firmaet så slipper du vel momsen, er det ikke sånn?

6603107[/snapback]

 

Nei, jeg tror faktisk ikke det. Når jeg logger meg inn på kontoen som jeg har fått fra firmaet, får jeg priser med MVA. Sjefen sa også at jeg måtte legge på MVA. MEN jeg får fortsatt ganske gode rabatter i forhold til Komplett.no, som er søsterfirmaet deres :)

Lenke til kommentar

-Ingen grunn til å kjøpe en ekstra dvi->d-sub, sånt pleier å følge med bundelen på skjermkortet.

 

-Samsung-disker har rykte på seg å være enda mer stillegående enn seagate, selv om deres nyeste heller ikke er så ille.

 

-Kanskje vurdere å kjøpe separat psu og kabinett, med mindre du har erfaringer med psuen som sitter i det kabinettet? Med så mange stillegående komponenter i maskinen er det kjedelig om den bråker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...