Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Bok - Kjemi 2KJ - Hvilken er god?


Anbefalte innlegg

Har ikke hatt noe kjemi på videregående, men skal ha på høyskolen til høsten nå. Tenkte derfor jeg kunne ta et par dager med 2KJ (og kanskje 3KJ) her hjemme før jeg kommer i gang på høyskolen. Noen med meninger (erfaringer) om hvilke bøker som ergode og hvilke jeg bør styre unna?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Brukte Kjemien stemmer i 2KJ. Da dette er den eneste kjemiboka jeg har hatt, så jeg kan ikke anbefale den, men bare si litt om den. Jeg syntes at boka var skrevet med et helt ok språk. Det er en god del bilder og relevante oppgaver til stoffet i hvert delkappittel som står i oppgaveboka. Altså en helt grei bok (ihvertfall når en har en lærer til å hjelpe deg når du er litt i tvil om noe).

Lenke til kommentar

Har hatt boken Kjemien Stemmer (Fornøyelig ordspill:-/), og det er en bok jeg ikke anbefaler overhodet. Synes boka er alt for overfladisk, og tar utgangspunkt at du kan en god del fra før. Dette var stort sett hele kjemiklassen min i 2KJ enig i. Prøv deg heller på en annen bok, om det finnes?

Lenke til kommentar

Den boken hadde jeg i fjor, og har 3KJ-boken fra samme forlag i år. Har selvsagt ikke fått sett så veldig mye i den nye ennå, men er fornøyd med den fra i fjor, iallfall. Tenkte å tipse om den tidligere, men da jeg ikke hadde så mye å sammenligne den med, så ble det ikke noe av. Men jeg tror ikke den boken er noe dårlig valg, iallfall.

Lenke til kommentar

Jeg synes at kjemien stemmer blir litt dårlig fordi den ikke forklarer ting grundig nok. Jeg er veldig fornøyd med boka "Kjemi for teknisk fagskole", den har nesten hele pensum for 2KJ, og jeg klarte meg veldig bra med den.

 

Jeg har både 2KJ, 3KJ og kjemi for tekninsk fagskole boka, så det kan jo tenkes at jeg har lest noe i 2/3 KJ bøkene som ikke står i kjemi for tkn.fagskole som det er nødvendig å vite for å bestå eksamen.

Lenke til kommentar

Ser mange nevner "Kjemien stemmer", og jeg har også brukt den boka. Kan ikke si jeg likte den noe særlig, synes ikke begreper og lignende blir forklart godt og utdypende nok, og at den er litt uryddig. Blir å bruke samme bok i 3KJ, så jeg har skaffet meg en annen bok som jeg synes virker bedre.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Jeg har valgt kjemi 2KJ som valgfag på allmennfaglig påbygg. Jeg alltid hatt en avsmak for realfag, men vanlig naturfag og matematikk har som sådan alltid vært en enkel sak for meg. Preget av dårlig samvittighet for en nesten tom realfaglig timeplanen valgte jeg kjemi som mitt andre valgfag i år, uten å vite helt hva jeg gikk til. Faget ble likevel en positiv overraskelse. Jeg synes de første kapitlene i Kjemien Stemmer var svært interessante og lettfattelige. Det dreide seg da om grunnleggende partikkellære og kjemiske bindinger. Kanskje den enkleste delen av kjemipensum, men på prøve i dette fikk jeg seks.

 

Men nå tar vi for oss stoffmengde, reaksjonsfart, likevekt og syrer. Jeg synes boken i større grad gjør det vanskelig, den er uoversiktlig og som dere sier overfladisk. Den forklarer ikke emnene grunnleggende nok til at jeg helt evner å forstå prinsippene. Det blir ikke stort bedre av at jeg har en lærer som kommuniserer dårlig.

 

Jeg har en søster som er i ferd med å bli sivilingeniør. Hun har kanskje alltid vært den sterkeste av oss i realfag, men jeg ble regelrett overrasket over hvor godt hun forstår kjemien. Noe annet skulle bare mangle, men jeg ble interessert i hva slags læremidler hun bruker. Det viser seg at hun bruker en bok av Tor Brandt, jeg tror det var 2KJ grunnboken fra aschehoug som er nevnt lenger opp. Jeg har lest litt i den og det var som en drøm. Gode eksempler, smartere formuleringer og interessante praktiske og historiske opplysninger. Nå vurderer jeg å låne den fra biblioteket eller kjøpe den for å redde femeren. Utrolig hvor mye en god læringsbok kan gjøre for et fag, hvis man i utgangspunktet er interessert. Det blir som en god lærer. Vil gjerne høre flere erfaringer fra denne boken og Kjemien Stemmer.

Endret av Ohaio
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...