Jump to content
Sign in to follow this  
andrenos

Ixus 750 eller FinePix F11?

Recommended Posts

Skal kjøpe meg et digitalkamera snart, og har lest en hel masse om både Ixus 750 og FinePix F11. Problemet er bare at jeg ikke klarer å bestemme meg!

Kan dere komme med synspunkter på hvilket av disse to kameraene jeg burde kjøpe meg?

Share this post


Link to post

Det finnes flere tråder som tar opp dette temaet, eller lignende, fra de siste dagene. De eldre og erfarne fotografene (som meg og Nestformann1) mener at Fuji F11 er et av de aller beste kompaktene, uansett prisklasse. Det gir deg en slr-lignende bildekvalitet, mens Ixus leverer et typisk oppskarpet kompaktkamera-resultat.

Mitt svar blir altså F11.

Share this post


Link to post

Jeg er en bruker som liker å prøve meg litt frem ved å stille på ting og tang i funksjonene. Men jeg liker best å ta bilder når kameraet velger forskjellige ting automatisk (vet ikke hvordan jeg skal forklare det).

Tar F11 fortsatt best bilder når kameraet gjør om de tingene automatisk når bildet tas?

 

Håper noen forsto det :p

Share this post


Link to post

Litt vanskelig å helt forstå hva du mener, men begge kameraene er egentlig laget for å brukes på full auto. F11 gir også mulighet for manuell innstilling av blender og avstand, og det regner jeg med at 750 også gir.

Dette har ingenting med den ferdige bildekvaliteten å gjøre, fordi det er ikke så mange valg man kan gjøre i praksis.

Share this post


Link to post

Det virker som en generell misforståelse at Fuji F11 er et manuelt kamera. Det er det ikke, men det har fulle manuelle muligheter med justering av lukker og blender, ae lås, mulighet til å velge forskjellige typer lysmåling (multisone, gjennomsnitt og spot!!) osv. I praksis betyr dette at en mer erfaren fotograf som vet hvilke blendere som gjør seg til et gitt motiv, fritt kan overstyre kameraets automatikk, eller bruke kameraet helt manuelt.

Alle kompaktkameraer er vel i utgangspunktet helautomatiske, også F11.

Share this post


Link to post

Man trenger heller ikke velge å bruke hverken manuelle muligheter, eller innstillingene som gir lettere skarping. Man kan la kamera stå på auto hele tiden, og velge den preseten som gir mer typiske kompaktegenskaper.

Det Nestformann1 og jeg blant andre mener, er at det er kjekt at kamera har slike egenskaper, hvis man skulle utvikle noe så uvanlig som kritisk sans, eller føler for å lage store kopier av bilder man tar.

Jeg vet jeg tar hardt i nå, men et 8mp kompaktkamera med for kraftig skarping kan man strengt tatt ikke bruke til å ta bilder for A3-format. Det er klart at hvis man fullstendig mangler kritisk sans, så kan man lage tapet av et bilde fra en kameramobil. At A3 fra en kraftig oppskarpet bildefil ikke er like ekstremt, betyr ikke at det ikke er en adekvat sammenligning. Å hevde at et slikt bilde er teknisk bra, vil også være et resultat av at man ikke har like sterk kritisk sans som f.eks. Nestformann1. Det er ok det, men poenget med disse trådene er vel å finne frem til det kamera som tar de beste bildene?

Share this post


Link to post

Ok, da forstår jeg :)

Skal kjøpe meg FinePix F11 når lønninga tikker inn på konto... Men siste spørsmål; er FinePix F11 kompitabel med Mac OS X?

Share this post


Link to post
Ok, da forstår jeg :)

Skal kjøpe meg FinePix F11 når lønninga tikker inn på konto... Men siste spørsmål; er FinePix F11 kompitabel med Mac OS X?

6578240[/snapback]

Det vil jeg så absolutt tro... det burde den være ihvertfall. Har så langt bare vært borte i et kamera med software som ikke var kompatibelt med Mac OS X (et Samsung).

Share this post


Link to post

Jeg har F10, mens madamen har Ixus 700. Den største forskjellen mellom kameraene er når belysningen er dårlig, f.eks. innebilder på kveldstid. Her er F10 overlegent, spesielt når man velger å ikke bruke blitz. Dette gjør F10 (og F11) til et langt mer allsidig kamera. Menysystemet på Ixus'en er nok bedre, men bildekvaliteten er etter min mening best på F10. Bare lær deg å velge ISO manuelt, F10 har en tendens til å velge litt høy ISO på auto.

Share this post


Link to post
I praksis betyr dette at en mer erfaren fotograf som vet hvilke blendere som gjør seg til et gitt motiv, fritt kan overstyre kameraets automatikk, eller bruke kameraet helt manuelt.

6575019[/snapback]

 

Nå er vel ikke dette en veldig aktuel problemstilling på et kompaktkamera der dybdeskarpheten uansett er ekstremt god (det er ikke mulig å bruke blenderen til å oppnå uklar bakgrunn). Det er uansett få blendere å velge mellom da difraksjons uskarpheten starter tidlig på små bildebrikker. Det mest aktuelle er vel å sette kameraet på den blenderen linsen er skarpest (som regel den midterste) så fremt det er nok lys, de fleste kompakter har vanligvis ikke mer en 2 blendertrinn likevel.

Share this post


Link to post

Modin, jeg mener ikke nødvendigvis at en trenger å justere blender for å få ønsket DOF eller bokeh, men at en mer erfaren fotograf lærer seg å kjenne objektivets styrker og svakheter f.eks i forhold til skarphet og diffraksjon. På F11 kan en justere 1/3 dels blendere (fra 2.8- 8.0 på vidvinkel) slik at en faktisk har en del spillerom. Beste blendere er jo ofte et par (hele) blendere fra maks blender. Dette ble vel litt Off Topic i forhold til problemstillingen til trådstarter, men jeg måtte bare presisere. :cool:

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...