Jump to content
Sign in to follow this  
Irish Coffee

Problemer med å fotografere med ekstern biltz

Recommended Posts

Etter å endelig ha kjøpt en ekstern blitz til min EOS350 (580EX) har jeg litt problemer med å bruke den skikkelig. Problemet er at jeg ikke får noe serlig ut av bruksanvisningen heller.

 

Når jeg skal ta bilder (stort sett blenderprioritet eller manuell) så syns jeg ikke lukkertiden justerer seg nevneverdig når jeg skrur på blitzen. Med andre ord så hjelper ikke blitzen meg når det blir mørkt.

 

Dette er bare en av flere saker jeg lurer på ang. blitzen. er det noen som har link til noen sider hvor dette med blitzfotografering er godt forklart?

Share this post


Link to post

1) Hvis blitzen er eneste lyskilde spiller det ingen rolle hvilken lukkertid du bruker, bare den ikke er kortere enn sync-tiden (1/200s på 350D?). Selve blinket er veldig kort (rundt 1/1000s på SB-800 på full guffe), så om eksponeringen varer i 3 minutter eller 1/200s spiller ingen rolle gitt forutsetningen over.

 

2) Det kameraet forsøker å gjøre er å balansere blitzlyset mot eksisterende lys. Siden en lyskilde mister effekt ved avstand er tanken at du dermed vil kunne unngå "sorte hull" i bakgrunnen der blitzen ikke klarer å lyssette. Dette kan du overstyre som du vil i lukkerprioritet eller (mest naturlig) i manuell modus.

Share this post


Link to post

Hei.

 

Grunnen til at lukkertiden ikke endrer seg når du skrur på blitzen er denne:

 

I blenderprioritert modus (Av), Manuell (M), eller Lukkerprioritert modus (Tv) så vil blitzen fungere som "fill-flash". Det vil si at kameraet eksponerer for bakgrunnen i bildet, og så fyrer blitzen av nok lys til at objektet i forgrunnen blir passe eksponert. Dette brukes for å fylle inn skygger på hovedobjektet og kan brukes både inne og ute i sollys for å kvitte seg med sjenerende skygger.

 

I de automatiske modusene derimot som auto og (P) vil blitzen fungere som hovedlyskilden og vil da eksponere objektet i forgrunnen. Bakgrunnen vil da ofte bli sort eller svakt belyst. Her vil du da kunne få kortere lukkertider ved å bruke blitz.

 

Jeg anbefaler denne linken for info om blitzfotografering spesielt med Canon E-TTL.

 

http://folk.uio.no/gisle/photo/flash.html

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...