Gå til innhold

CSS: Spørsmål ang. scrolling..


Anbefalte innlegg

Hallo har et lite problem, håper på noen smarte tips:)

 

Har et div-avnitt, der det skal stå tekst. jeg har så satt overflow:auto.

Dette funker fint. Når det blir mye tekst i høyderetningen, så dukker scrollbaren opp. Helt ok det, men scrollbaren passer ikke i det hele tatt med resten av designet på sida!

 

Jeg vet man kan formatere scrollbaren slik at den kan endre farge o.l, men det funker jo bare på IE?I tillegg er ikke dette så veldig fint.

 

Da kom jeg på at jeg har før sett sider der man f.eks har to piler, en opp og en ned. Hvis man holder over opp, så beveger teksten seg oppover, mens hvis man holder nedover så går det nedover.. Er det noen som vet hvordan jeg kan få til dette? Er dette mulig med CSS? Hvis ikke hvordan kan jeg ellers få til dette? Er det noen andre der ute som har løst problemet på en annen fiffig måte? :roll:

 

Takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+8745264

Jepp, foreløpig kun IE som støtter dette. Koden blir dessuten ikke validert av W3C's standarder for CSS2. Håper egentlig at dette kan bli lagt til i nyere versjoner av CSS. Enig i at standardoppsettet til scrollbars ser crappy ut.

 

Mener egentlig å huske at grunnen til at dette ikke støttes er pga usability, altså at brukeren skal kjenne seg igjen som i sine egne OS-omgivelser, og ikke bli "forvirret" av annet utseende på scrollbars.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...