Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Bygge om til server - Hvor stor linje trengs?


Anbefalte innlegg

Har lurt på å bygge om en gammel pc til en server, men er usikker på om denne vil stjele for mye av mitt private nettverk.

Vi har Telenors 3000/350 pakke og er ganske fornøyd med denne (siden Telenor har skrudd hvertfall ned hastighøyt for høyt, underkant av 4000 :p )

Jeg kjenner flere som har egne servere hjemme, men er usikker på deres linje.

Vi har egentlig 4 stasjonære pc'er og en laptop på nettverket, men det er sjelden det står på mer enn to pc'er samtidig.

Blir linjen for liten med en server i tillegg..?

Allt av svar tas imot med åpne armer :tease:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har foreløpig ikke satt meg inn i type servere, men om det er noe til hjelp, skal den kun inneholde mitt eget stoff, til hjemmeside osv.

Jeg vet at opphastigheten teller mest her, eller nesten allt, så derfor nevnte jeg min opphastighet :)

Lenke til kommentar

En websideserver stjeler minimalt med linje, da den bare tar linje når noen prøver å laste siden din. Selve prosesseringen av websiden vil skje på PC-en, før den sender ut info iht. gjeldende protokoller osv. Unntaket er hvis du har en side som komplett.no og slike, de trenger heftige linjer, men en privat hjemmeside tar ikke så stor båndbredde.

 

Hvis serveren skal tjenestegjøre som internserver gjelder det samme, det stjeler heller ikke noe med mindre du sitter å streamer musikk, video og masse stuff over intranett Så lenge du kjører 100mega nett hjemme (som de fleste har nå til dags) via switch bør ikke dette ha noe å si da internettlinja di bare er en 3-4 mega, du har da en 96/97 mega igjen på internbiten... FTP tar også bare ”litt” bredde i det du laster opp og ned. Du behøver med andre ord ikke bekymre deg.

Lenke til kommentar

Okei.

Tusen takk for et godt og fyldig svar :) Med andre ord vil jeg merke minimalt på andre pc'er i huset når serveren er oppe og kjører.?

Jeg skal undersøke hva som kan gjøres med serveren for å forbedre den til mitt nettverk, slik at verken jeg eller andre får treige dager :!:

Igjen: takk

Lenke til kommentar
Okei.

Tusen takk for et godt og fyldig svar :)  Med andre ord vil jeg merke minimalt på andre pc'er i huset når serveren er oppe og kjører.?

Jeg skal undersøke hva som kan gjøres med serveren for å forbedre den til mitt nettverk, slik at verken jeg eller andre får treige dager :!:

Igjen: takk

6546635[/snapback]

Jeg kjører en server på en 2Mbits Bluecom linje hjemme.

Og jeg merker ikke forskjell på om serveren er på eller om den er slått av.

Det som har noe å si er trafikken du har. Har du mye trafikk vil internetten din bli tregere, men har du lite trafikk så er ikke forskjellen merkbar.

Og så lenge serveren kun er for deg så har du en flott mulighet til å leke deg litt og lære mer om hvordan servere fungerer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...