Gå til innhold

Landskap i forvandling


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ay CARAMBA! Det der var et pent bilde. Vann, slette, fjell, alt i ett tygg. Og tenke seg til at et 7 år gammel digitalt speilrefleks (Exif sier Nikon D1) klarer å gi så bra bilde. Dette er at av de tilfellene man skulle ønske at kameraet hadde >10 mpixels. Postermateriale.

 

Har du brukt noe filter eller annet på dette? Polarisering? Noe?

Lenke til kommentar

Takk for positive og oppløftende tilbakemeldinger!

 

PMnormal: Har alltid forbundet storformat med høy pris og lav tilgjengelighet. Det har nok blitt en øket interesse for storformat i det siste, en ser her fremdeles filmens overlegenhet over digitale systemer. Men hvordan er tilgjengeligheten på film og fremkalling? Jeg ser egentlig for meg at amatørfotografer overtar tidligere dyrt utstyr fra fotografer som går over til digitale mellomformatsystemer, kanskje noe å tenke på for fotoklubbene. Fotografiet jeg viste her, kunne utvilsomt hatt et stort potensiale. Det er forøvrig knipset på frihånd med min fortreffelige 50-135 AIS Nikkor zoom. Ser fram til å få Matrix lysmåling med en CPU oppgradering. Det er brukt Nikon D1 som var nevnt.

 

Onkel Kompost: Takk for den gode tilbakemeldingen !

Nei, har ikke brukt noen filter. Som du sier kunne det være ønskelig med et nyere kamera med større oppløsning, men D1 håndterte dette motivet veldig pent ja.

 

Zethyr: Det er fra Svalbard.

 

Takk til alle !

Lenke til kommentar

Ikke så dyrt å kjøpe, langt dyrere å bruke. Film må nok bestilles, og mange fremkaller selv. Personlig har jeg gitt opp å bruke det formatet, selv om jeg har tilgang til det.

En typisk fototur fører kanskje til at man tar 5-10 bilder, ikke flere hundre som med digital slr. Personlig tiltaler dette meg, men så perfeksjonistisk blir jeg desverre aldri. Kunne godt tenkt meg å delta på et av disse storformattreffene som gutta på fotodotten har. Da er det bare å møte opp med telt, sovepose og godt humør. De glade gutta har med så mye utstyr at man får altid lånt noe, visstnok.

Minner meg om at en av dem fikk tak i en Gowlandflex brukt til små 4500, inklusiv film for 3000. Det var en i Norge som solgte det, han fikk ingen respons på annonsen sin, og godtok å slå av halve prisen fra 9000. Forstår ikke hvorfor han over hodet ville selge det da. Jeg hadde ikke solgt et slik stilig klenodium. Det er det eneste SF som er laget for frihåndsfoto, se linken. Det er det første kameraet jeg regner med han kjøpte, for det var visst den klassiske tlr-modellen.

http://www.petergowland.com/camera/

Porno for landskapsfotografer, selv om det egentlig er konstruert for presse. Peter Gowland var kjendisfotograf i Hollywood da han konstruerte det.

Sjekk hva som regnes som normal og vidvinkel på 4x5, hi hi :D Ikke rart de ofte bruker f/64 :!:

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Synes at dette var et meget vellyket landskapsbilde. Føler at man blir trekt mot kløfta som er midt i bildet. Og denne midtstillingen funegerer utmerket, den gjør at hele denne "vandringen" inn i fjellet virker tung og massiv.

 

Jeg ville ha photoshoppet litt her. Lagt litt fokus på området midt i bildet, fått dratt øynene litt mer dit. Ville også ha tonet ned forgrunnen litt, merker at det er denne som irriterer meg mest; blikket blir dratt dit, men det er ingenting å se der.

 

Edit: klarte ikke å dy meg, håper det ikke gjør noe (det er morsomt å photoshoppe så bra bilder):

post-87456-1152784551_thumb.jpg

Endret av perottol
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...