Gå til innhold

K800i, N73 eller N80?!


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har nå sittet i timesvis og lest på tråder i forumet, sjekket ut tester her og der og lest erfaringer. Jeg trenger rett og slett hjelp til å bestemme meg!

 

Først var valget K800i ettersom jeg har en sliten T610 og liker SE veldig godt. Men desto mer jeg leste om K800i fant jeg ut at dette nesten var mer som et kamera enn en telefon ettersom de fleste tester etc. omhandlet kameraet. Denne mangler jo også EDGE noe som er kjekt å ha :)

 

Det var da jeg fikk et tips om at N80 var en relativt ny og god telefon med, ja, stort sett alt av funksjoner. Etter å ha lest om denne telefonen er jeg skeptisk til batterikapasiteten, og om jeg faktisk kommer til å få bruk for alle funksjonene.

 

Jeg tror jeg kan ærlig innrømme pr. dags dato at jeg ikke vil trenge en telefon med WLAN på, ergo kom N73 i kikkerten

 

SÅ kom jeg over N73 som etter det jeg har skjønt er en videreutvikling av N70. Har i skrivende stund ikke fått lest så mye om akkurat N73 desverre, men virker som om denne kan være et godt alternativ til N80.

 

Er det noen som kan gi meg råd og vink på hvilken av disse som passer meg? Jeg er ute etter en telefon som kan brukes til å ta bilder(dette er ikke i hovedfokus for meg), vanlig bruk av sms/mms/samtaler. Det er vel egentlig bare "vanlig bruk" som gjelder for meg ettersom jeg ikke har noen spesielle funksjoner på min T610. Er nok ganske utdatert på denne fronten :p Men jeg tenkte jeg skulle ha meg en telefon med EDGE ettersom jeg har hørt at 3G har nokså dårlig dekning i Norge. Har heller ingen erfaring med Symbian telefoner, eller Nokia for den sakens skyld, men det frister litt, siden jeg liker å knote og leke med slike ting. (Jeg var helt i ekstase når T610 kom med BT :p)

 

Vet at dette ble en litt rotete tråd, men håper jeg kan få litt hjelp til valg.

Endret av ProoZ
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

K800i er en telefon med hovedfokus på kameraet, ja. Men den er også veldig god på andre områder. For eksempel har den RDS-radio og A2DP som verken N80 eller N73 har.

 

N80 er telefonen som har alt. Her får du full pakke med alt du kan tenke deg av funksjoner og teknologier, men som du sa, batterilevetiden er den største svakheten. Den holder 2 dager med lite bruk og 1 dag hvis du bruker den veldig mye. Fordelen er at den ikke bruker mer enn 45min på å lade.

 

N73 er veldig lik N80, Hovedforskjellen er bedre kamera med autofokus, men N73 mangler WLAN. Den har også bedre batteri (ca som K800i? Kanskje littegrann dårligere), og den har større skjerm enn N80, men dårligere oppløsning. K800i har foresten samme oppløsning som N73, men minst skjerm av de 3.

 

Symbian er et åpen OS som gjør at du kan installere alt mulig av nyttige, og unyttige programmer. Hvis du liker å knote kommer du garantert til å like det fordi det gjør at du hele tiden kan legge til nye funksjoner til telefonene. Telefonen blir liksom aldri kjedelig :p Symbian sørger også for at du får veldig bra standardfunksjoner.

 

Alle telefonen er relativt avanserte (spesielt N80 og N73 pga symbian), men selv om de er avanserte så er det fremdeles enkle i bruk og gjør standardfunksjonene som addressebok og kalender veldig bra.

 

Uansett hva du velger kommer du helt sikkert til å bli fornøyd ettersom alle 3 er veldig bra telefoner. Blandt de beste på markede akkurat nå (dvs. når N73 kommer ut da :p). Alle har ca like bra kamera men K800i og N73 har litt bedre enn N80. Uansett er ikke forskjellene store og du må vanligvis sammenligne for å se forskjell.

 

Jeg måtte gjøre det samme valget som deg og jeg valgte N80 pga helt fantastisk skjerm og fordi den har alt. Jeg hadde aldri tatt i noe som helst med WLAN før jeg fikk N80 men nå har jeg kjøpt trådløs router og kan ikke leve uten. Spesielt liker jeg UPnP som bare N80 har :p

Lenke til kommentar
N80 er telefonen som har alt. Her får du full pakke med alt du kan tenke deg av funksjoner og teknologier, men som du sa, batterilevetiden er den største svakheten. Den holder 2 dager med lite bruk og 1 dag hvis du bruker den veldig mye. Fordelen er at den ikke bruker mer enn 45min på å lade.

6462165[/snapback]

 

Nettopp. Det er akkurat dette som gjør at jeg vil, men på en måte ikke kan kjøpe N80 ettersom jeg ikke har tilgang på strøm hele tiden. Likte dog at det tar såpass kort tid å lade den opp.

 

Mine spørsmål er da: vil det komme en nyere versjon av N80 med bedre batterikapasitet? Er det event. mulig å få kjøpt et batteri med større kapasitet? Og er du enig i at det ville lønne seg for meg å kjøpe N73 i stedet for N80 ettersom jeg ikke har bruk for WLAN og har behov for litt batterikapasitet? Eller er N80 overlegen i så stor grad at jeg burde velge denne fremfor de andre på tross av batterikapasiteten? :)

 

Takk for godt svar! Og på forhånd takk for neste svar!

Lenke til kommentar
vil det komme en nyere versjon av N80 med bedre batterikapasitet?

6462320[/snapback]

Høyst usansynelig.

 

Er det event. mulig å få kjøpt et batteri med større kapasitet?

6462320[/snapback]

Nei, men du kan kjøpe et ekstra batteri og bytte på med.

 

Og er du enig i at det ville lønne seg for meg å kjøpe N73 i stedet for N80 ettersom jeg ikke har bruk for WLAN og har behov for litt batterikapasitet? Eller er N80 overlegen i så stor grad at jeg burde velge denne fremfor de andre på tross av batterikapasiteten? :)

6462320[/snapback]

Tja, det kommer ann på. Selv ville jeg valgt N80. Har forelsket meg i muligheten for gratis internett i høy hastighet på mobilen, men hvis WLAN ikke er så viktig for deg kan du egentlig like gjerne velge N73. Den har jo autofokus og bedre kamera. Noe billigere blir den vel også. Så ja, uten behov for WLAN stiller nok N73 sterkest.

 

Vet ikke hvilken du liker best design-messig men dette er jo en annen ting du kanskje bør legge vekt på også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...