Gå til innhold

Skal kjøpe tegnebrett. Hvilket? 1000,-


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Har lyst til å kjøpe tegnebrett som jeg kan bruke til bilderedigering og diverse.

Kravene mine (og ikke kravene) er:

- Trenger ikke å være trådløst

- Trenger ikke være noe fancy stuff på den. Helt enkel kan den være

- Helst brukes som mus også (om dette er på alle veit jeg ikke)

- Burde holde en liten stund da :)

 

Noen forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har fått dette produktet tidligere. Godt å bruke når det fungerer. Best til tegning, skrift ble aldri helt bra. Pennen holdt omtrent et år før den bare hang og rotet. Etterhenget som oppstod var på flere sekunder. Musen fungerte greit.
Brukerkomentar.. 2/5 i karakter.. Er det noe da? :cry:
Lenke til kommentar
Musa som fulgte med fungerte dårlig, men den hadde jeg ikke bruk for likevel. Jeg er avhengig av min gode gamle Trackman Marble FX, og kommer til å bruke den til den dør (den må vel være 10 år gammel nå?).

6441795[/snapback]

Hmmmm :hmm: Håper vi får beholde deg en stund, da. 10 år er tross alt et langt liv for en mus/trackball, og jeg regner med at du ikke er så langt over middagshøyden....

Av og til må man gi slipp på sine kjære :cry:

Lenke til kommentar

Jeg er også godt fornøyd med min Wacom, som utvilsomt er markedsleder på dette feltet, for ikke å si monopolist?

Men jeg er også godt fornøyd med min Trust, som er den eneste jeg bruker for tida. Men så er den A4+, mens Wacomen er liten (og gammel). Jeg bruker den ikke mer enn toppen et par ganger pr mnd, og alltid i relativ modus.

Jeg liker Trust-pennen bedre, fordi den er litt tykkere og tyngre (batteri inni).

Wacom'en er faktisk eldre enn min elskede Marble FX ;)

Lenke til kommentar
Nok en gang spør jeg meg selv, hva gjør du når den Marble FX'en tar natten? Mange tårer og snørr, med etterfølgende søk på ebay?

6442512[/snapback]

Vel, jeg har handlet inn diverse mus og trackballs opp igjennom, som ligger og "venter på tur", men ingen av dem har så langt greid å danke ut stjerna. Skjønner ikke hvorfor de sluttet å lage den. Men det er vel som med Olympus' 5060 og 7070- de var for gode? ;)

Jeg sjekket forøvrig ebay, og der har de faktisk noen til salgs, $100 for BuyNow, og ellers mange bud på de andre. Så det er visst ikke bare jeg som har oppdaget denne? Jeg ser også at de har en ny variant som ligner (like stor kule - som en biljardball?), Trackman FX. Kanskje jeg må prøve den også?

Takk for tipset :)

Lenke til kommentar
Ikke kast bort penger på Trust eller tilsvarende Nille-produkter. Det er en grunn til at alle sverger til Wacom.

6443367[/snapback]

Det er nok mulig at "alle" sverger til Wacom. Det er likevel verdt det å lytte til hva bjornkn har å si, for han er vel den eneste her som er proffbruker av dette verktøyet. Pano og slike ting er jo det han driver med til daglig, så et skikkelig tegnebrett er nok blant hans viktigste verktøy. Hvis han er fornøyd med Trust, så vekker det min nysjerrighet.

Lenke til kommentar

Hyggelig at noen er villig til å lytte :)

Jeg bruker ikke tegnebrett så mye, da det jeg driver med til daglig er mest 3D, sammen med foto, og etterhvert også sammen med pano.

Tegnebrettet bruker jeg stort sett i PS når jeg skal redigere LayerMasks for å sette sammen 3D og foto, og da er det nyttig med trykksensitivitet. Også til tegning/maling og håndskrift er den nyttig. Ellers klarer min kjære Marble FX de fleste oppgaver med bravur ;)

 

Grunnen til at alle sverger til Wacom er vel først og fremst fordi alle sverger til Wacom, og da baller det bare på seg. Det er vel akkurat som med dSLR, at når nok folk sier at det er det eneste som duger så ender det opp med at alle tror at det er sant... ;)

 

Når det er sagt så har jeg vurdert å kjøpe en Wacom A5 med Bluetooth, for ledningen er ganske irriterende på et tegnebrett, som man gjerne flytter litt rundt. Dessuten er Trussten min litt for stor, og Wacomen litt liten (A6?).. Men så ser det altså ut til at den slett ikke er ledningsløs likevel, men må ha ledning til 220V i stedet :( Hvorfor lager de den ikke med LiIon-batteri?

Lenke til kommentar

For å veie opp proff delen av tråden her da.

 

Jeg anbefaler alltid Wacom og et A6 brett til 1000 kr er den beste dealen man får.

 

Og ja, nå for proff delen. Jeg driver i det daglige mitt eget Multimedia Byrå og jobber mot reklamebransjen, e-læring og TV bransjen.

 

Jeg har jobbet med Photoshop siden 1995 (den gang Aldus Photostyler mener jeg å huske).

 

Mine andre erfaringer med tegnebrett er at folk har en misforståelse om at større er bedre og at feks A4 er (før de tester) en perfekt størrelse. Dette fordi A4 ark er jo noe man forholder seg til hverdag.

 

Men faktum er at A4 wacom brett er faktisk veldig stort. Så lenge man jobber med web, retusjering og tegning har jeg i 99,99% av tilfellene aldri sett noen hatt behov for større enn A5 brett. Arkitekter og plantegnere og de som jobber med store orginal tegniner kan ha behov for de større.

 

Men for å konludere.

 

Wacom er veien!

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Men for å konludere.

 

Wacom er veien!

6443754[/snapback]

og livet og lyset ? ;)

Jeg regner med at du har prøvd en haug med merker før du kom til din konklusjon også, som Trust, Aiptek, CalComp, Genius, Plawa og Dynalink osv ?

 

Ellers vil jeg si at størrelsen avhenger av hvilken modus man jobber i. For relativ modus er A4 oftest unødvendig stor, men i absolutt modus er den sikkert mer passe? Selv jobber jeg nesten alltid i relativ.

Lenke til kommentar

Jeg tror vi begge vet at den klassen trådstarter opperer i her så står det mellom Trust eller Wacom. Og av de to er det svært liten tvil om hvem som har best track record.

 

Og enig i det siste. Jeg tror majoriteten av brukere opperer i relativt modus og det er de få ekspertene og spesielle jobbene som krever absolutt modus.

 

AKIRA

Lenke til kommentar
Jeg tror vi begge vet at den klassen trådstarter opperer i her så står det mellom Trust eller Wacom. Og av de to er det svært liten tvil om hvem som har best track record.
Sikkert. Men jeg irriterer meg alltid over kategoriske kvasi-religiøse fanboy-påstander om ett merkes overlegne kvaliteter, noe som ofte går igjen for de to store innen kamera, Canon og Nikon.

Jeg liker nå de små best :)

Og Trust gjør en helt kurant jobb uansett track record (som jeg aldri har sett/sjekket)..

Og enig i det siste. Jeg tror majoriteten av brukere opperer i relativt modus og det er de få ekspertene og spesielle jobbene som krever absolutt modus.

6443892[/snapback]

Som tracing av tegninger og DAKing. Trusten min har forøvrig en gjennomsiktig plastlomme over brettet, til å legge et papir nedi som skal traces med penn/mus. Dette har ikke Wacom'en (ikke min ihvetrfall).
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...