Gå til innhold

Stativ til Nikon D50 samt pris på objektiv


Anbefalte innlegg

Jeg skal på fjellet 1 august og må innen det ha fått kjøpt meg et stativ - Noen tips? Kort leveringstid og ikke over 1000 kr.

 

 

Og; Hvor mye koster det for en makrolinse og en ok zoomlinse (til samme kamera) ? God kvalitet, men ikke i de høyeste prisklassene. Så billig som mulig, uten å ha dårlig kvalitet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For rundt 1500 kr så får du et 70-300 mm objektiv med 1:2 makro. For mange så er det helt grei kvalitet. 1:2 makro betyr at et motiv med en størrelse på 44 mm fyller hele bildet på Nikon D50.

 

Hvis du skal ta bilder av sport og action så blir det fort dyrere, samme hvis du skal ta bilder når det ikke er meget bra lys.

Lenke til kommentar
Jeg lurer litt også på hvilken stativ er lett å ha med seg på tur samt høy nok for å fotografere komfortabelt.  Noen som kan anbefale ett?

6445248[/snapback]

 

Problemet her er som alltid at man ikke kan få i pose og sekk.

 

Kort fortalt er lett og billig ikke stabilt, tungt og billig er bedre, men svikter ofte i koblingen mellom stativ og kamera ("stativhodet") og blir ikke stabilt nok.

 

Ting er selvsagt også ganske avhengig av hvilket utstyr du skal henge på stativet. Er utstyret lett og ikke en har et langt teleobjektiv så er det lettere å få gode resultat.

 

Så skal det være lett og stabilt så ser vi også på dyrt. Gitzo er et bra merke, men regn med å legge ut 6k +

 

Jeg har et billig og tungt et, Manfrotto 055 stativ med 486RC2 hode. Det er ikke bra nok når jeg slenger på Nikon d200 og en 400mm tele. Prøv helt enkelt å sett det opp og knips med fingeren på linsen. Det bør stå blegg stille, det gjør ikke mitt desverre.

 

Det finnes råd, med det er stort sett svindyrt. Desse kara f.eks:

http://www.reallyrightstuff.com/index.html

 

Eller http://www.markins.com/2.0/eng/ballheads.html

 

Men dette koster jo skjorta da :(

 

Håkon

Lenke til kommentar

hmm, vil fjernutløser hjelpe på? Altså at man ikke berører kameraet. For det eneste som vil riste da er selve lukkeren i det han åpner og lukker seg.

 

Jeg har ikke mangfoldige tusen å legge ut for stativ ettersom jeg prioriterer bedre optikk først.

 

Noen som har litt mer økonomiske tips på stativer som fungerer greit for en amatør fotograf som skal ta bilder av byen om natta.

Lenke til kommentar

jeg har manfrotto 728B og bruger det sammen med sigma sigma 50-500. det koster lidt under 1000 dkr.

 

Det er nok ikke ligeså stabilt som de dyrere, men sammen med trådudløser eller trådløs udløser (til canon kan man få flere modeller under 200 kr) gør det det fint - og er ikke så tungt.

 

Hvis det er til landskab, så kan du evt. tage en pose ris med og bruge til at sætte kameraet på. Den giver god mulighed for at pege kameraet i den rigtige retning, og er stabilt. + billigt + kan spises :p men det virker.

 

hvis du samtidig skal have noget til macrobilleder kan du måske købe en bordmodel af en slags.

 

jeg ved ikke om D50 har spejllås, men hvis det har er det måske værd at overveje specielt til bybilleder. Hvis jeg tager billeder med 500 mm + 1,4 x converter på lang afstand, så kan jeg se forskel (hvilket muligvis skyldes stativet ikke er stabilt nok) Det betyder kort fortalt at spejlet går op første gang man trykker. kamera + stativ + objektiv kan så falde til ro, og så bliver billedet taget anden gang man trykker.

 

hvis din zoom skal være til dyr og den slags uden at være for dyr, så kig på sigmas 70-300 apo macro II. Den kan leverer gode resultater specielt blændet ned til omkring f8 - til omkring 2000 kr. så vidt jeg har læst er den ikke "ægte" macro, men den har en god nærgrænse - og du har to linser i et.

Endret av Kigulu
Lenke til kommentar
hmm, vil fjernutløser hjelpe på?  Altså at man ikke berører kameraet. For det eneste som vil riste da er selve lukkeren i det han åpner og lukker seg.

 

Ja, selvutløser hjelper. Problemet er at du i tillegg bør stå på berggrunn og det bør være vindstille :) Jeg har forsøkt noen ganger på månen fra terassen, det blir ganske så labert.

 

Jeg har ikke mangfoldige tusen å legge ut for stativ ettersom jeg prioriterer bedre optikk først.

 

Noen som har litt mer økonomiske tips på stativer som fungerer greit for en amatør fotograf som skal ta bilder av byen om natta.

6458799[/snapback]

 

Prøv det samme som Kikulu foreslår eller noe lignende det jeg har:

http://fotovideo.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=12594

http://fotovideo.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=12666

 

Det er stabilt, men forvent ikke undere, fyker du opp i litt lange teleobjektiver så blir det fryktelig vanskelig å få det støtt nok.

 

På dpreview er det mange som skryter av denne leverandøren:

http://www.feisol.com/english/feisolen.htm

 

Da må du riktignok bestille direkte fra de.

 

Risposen til Kikulu er forøvrig et veldig godt tips. Billig og bra!

 

Håkon

Lenke til kommentar
Noen som har litt mer økonomiske tips på stativer som fungerer greit for en amatør fotograf som skal ta bilder av byen om natta.
Skal du ta bilder på natta og det ikke blåser så kommer du langt med et billig stativ. Hvis du holder hånden eller noe mørkt foran objektivet til det har stabilisert seg så blir resultatet helt fint uansett stativ. Ved kortere lukkertider enn noen sekunder så nytter ikke det trikset og du trenger et bedre stativ. Du kan også få gjort mye uten stativ med en pose sand som støtte.
Lenke til kommentar

japanphoto har et til 500. KJøp det, bruk det og finn ut hva du ville hatt anderledes, så bruk litt penger på noe du kan ha livet ut.

Har akkurat kjøpt stativet selv og tipper jeg kommer til å ble fornøyd. Etter hva jeg kan se er det mye stativ for pengene.

På telelinse fronten får den nyeste sigmaen 70-300 en god del skryt (apo versjon). Test finner du her:

http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/si...0_456/index.htm

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...