Gå til innhold

Sølepytt kunst & regnfulle strå


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Gikk meg en liten tur i sted, ikke så lett å finne motiver langs en ubebodd vei, men jeg knipset disse to:

 

Søle pytt bildet måtte jeg endre litt på kontrast og "hue" som det heter i programmet, syns det ble greit nok til å være en kjip sølepytt.

 

:)

 

Vellvell

post-92848-1150658252_thumb.jpg

post-92848-1150658281_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sølepytt bildet ble ganske bra det. På thumben så det ut som skikkelig spøkelsessteming i skogen. Litt mindre spennende i full versjon, men likevel.

Bilde 2 er dråpene blitt til hvite hull. Redusert eksponering i Raw-konverter eller kompenser for mørt gress når du tar bildet. Ellers er det nokså rotete. Du burde kommet nærmere innpå strået i midten der.

Lenke til kommentar

Heisann folkens!

 

Takker så mye for konstruktiv kritikk:).

 

Dråpene på gress stråene var veldig klar/lyse, (i virkeligheten), men jeg er enig i at de ikke gjengis helt bra. Holdt kameraet veldig nært, var sansynligvis over nær grensen til linsen (0,28m), så det er vell kanskje derfor at fokusen ikke er helt bra. Fokuserte på det strået i midten med masse vanndråper på.

 

Det er første gangen jeg tar sølepytt/speilbilde bilder, var litt artig å se hvordan man fisket fram motivet ved å endre litt på kontrasten.

Det er litt lysere på midten, kunne kanskje justert det litt mørkere og kanskje kuttet vekk litt av kanten til høyre.. ?.

 

Lurer på om jeg skal kjøpe meg en fast 50mm f/1,8 linse, koster 899,- , er det kurante greier?. Syns det er kult med store blender åpninger.

 

Jaja godnatt:)

Lenke til kommentar

Sølepytten gir meg assosiasjoner til gamle pinhole/camera obscura-bilder. Litt diffust og utydelig. Ganske kult, syns jeg.

Stråene mangler litt skarphet for å bli bra nok, et slikt motiv krever maksimal skarphet, mener jeg. Jeg er uenig i plasseringen av fokus.

 

Ang. 50mm f/1,8; Absolutt ingen dum investering det. Mye objektiv for pengene, sier mange, og det gir absolutt kurrante bilder. 50mm f/1,4 gir større blender, noe mer skarphet, men koster rundt 3000, om jeg husker riktig. Har du penger er den verdt å vurdere, men 50mm f/1,8 duger, det er det ingen tvil om. Til en så latterlig lav pris er det bare å løpe og kjøpe.

Lenke til kommentar

Hei Sirmaximus! Takk for reply! :).

 

Jeg vet ikke hva pinhole/camera obscura bilder er for noe, men hvis du sier det så.

 

Skarpheten på stråbildet ble litt redusert av komprimeringen, sitter på ISDN og må komprimere ganske kraftig ellers tar det meg evigheter å laste opp:). Men jeg kan vell ikke legge all skyld på komprimeringa.

Hvor ville du plassert fokusen SirMaximus?.

 

Jeg innbiller meg at en sånn fast 50mm f/1,8 må være super til portrett bilder og sikt, tar en del bilder av biler og motorsykler, alltid vært fasinert av bilder hvor bakgrunnen er uskarp, og det burde jeg klare med f/1,8.

 

Jaja:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...