Gå til innhold

Badende baby med S/V bakgrunn


FaMe

Anbefalte innlegg

Har ikke postet noe bilde her før, så følte det var på tide å vise frem noe. Hva er vel da bedre å vise frem enn min 4 uker gamle sønn Jakob. Jeg er ganske nybegynner med DSLR (fikk mitt første kamera i desember 2005), men prøver å lære hele tiden.

 

Dette bildet ble tatt under en liten tur i badebalja for ca en uke siden. Som den nybegynneren jeg er tar jeg alltid noen bilder på auto tilfelle mine manuelle bilder ikke sitter helt. "Desverre" var det auto-bildet som ble best under denne økten. De av dere som er vant til å fotografere så små babyer vet at det ikke er lett å få "kontakt" med de.

 

Bildet er oppskarpet litt og bakgrunnen er gjort S/V i PS med en mask (første gang jeg bruker mask, så ikke mobb...). Gjør bakgrunnen noe for bildet?

 

Tar i mot all kritikk og tilbakemeldinger med stor takk!

post-60476-1150126226_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En litt kjapp-og-gæli tilbakemelding midt på natta...

Barn er vanskelig å fotografere, noe du tydeligvis har erfart. Spesielt om de er så små at de har vanskelig for å feste blikket og få kontakt med.

Det aller første jeg ville gjort var å unngått/ fjernet hånden på høyre siden. Den kommer ut av det blå, og hører liksom ikke til.

Hadde du også valg en litt mindre blender, hadde hånden i forkant blitt skarp. Sånn som den er nå ser den hverken skarp eller uskarp, bare ute av fokus. Skyggen av hånda på hodet ville jeg også fjernet.

Bildet er skarpt og greit, med ca korrekt eksponering.

Når det gjelder bakgrunnen syns jeg du har gjort en grei jobb. Ser ikke at du har laget sort/hvitt utav den. Vanskelig egentlig å si noe om den, uten å se originalen, hadde aldri tenkt over at den var sort/hvitt om du ikke hadde nevnt det.

Barn og dyr er veldig vanskelig å fotografere. Om jeg skal trekke frem en ting jeg syns er viktig, så er det blikkontakt. Få enten en god kontakt, eller unnga det helt.

Et helt greit bilde med rom for forbedringer.

Regner med du kommer til å ta noen hundre bilder de neste ukene, så du får ha lykke til.

Lenke til kommentar

Takk for nyttig tilbakemelding! Er vel egentlig enig i det du sier.

 

Når det gjelder bakgrunnen så var denne gankse "nøytral" i utgangspunktet". Det du ser et stort sett en hvit badebalje og mors arm. Kanskje litt mer kontrast på bakgrunnen hadde gjort seg?

 

Det med skyggen har jeg faktisk ikke tenkt på, men er helt enig nå som jeg er oppmerksom på den. Hvilket verktøy i PS lønner det seg å bruke for å fjerne den skyggen?

 

Tar gjerne i mot flere tilbakemeldinger slik at jeg kan lære mer!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...