Gå til innhold

Justering av vifter....


ZeN83

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen hovedkort støtter cool'n quiet, og med medfølgende programvare/BIOS kan du nedjustere viftehastigheten etter temperaturen på div. komponenter. Dersom hovedkortet ikke støtter det, må du enten lodde på no motstander selv, og det er ikke så vanskelig, eller så kan du kjøpe viftestyring. Du kobler da strøm, vifter og signalkabler til denne styreenheten, så kan du overvåke viftehastigheten på hovedkortet uten at strømmen kommer herfra. Du styrer den med en knapp tilsvarende volumknappen på en forsterker.

 

Tips er å sjekke om du finner noe brukbart i bios, så går du på HK produsentens sider og ser om det har no programvare som kan hjelpe deg. Siste utvei i mine øyne er ekstern viftestyring.

Lenke til kommentar

Et alternativ til å kjøpe viftestyring er å selv koble viften til andre spenninger. En vanlig kabinettvifte går på 12 volt, men de aller fleste er spesifisert til et arbeidområde mellom 6-13 volt. I de vanlige strømkablene som går til disker og drev er det 5 og 12 volt + jord og ved å bytte minusledningen fra viften fra jord til 5 volt til viften få effektivt 7 volt. Lavere spenning på en slik DC-vifte betyr lavere rotasjonshastighet.

 

For å finne ut hvordan du gjør dette kan du f.eks google etter "7 volt mod" eller lete litt her i forumet. Denne modifikasjonen bør du ikke gjøre med mindre du vet hva du driver med og at du potensielt kan skade deg selv, viften og resten av maskinen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...