Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Tverrfaglig Eksamen - Salg & Service GK


Anbefalte innlegg

Sammenslåing i databransjen

 

Ivar Haukås driver som egen databutikk, DataWorld, med to heldtidansatte og tre deltidsansatte. Butikken ligger på Thorshov i Oslo og ble etablert i 1995 som et enkeltmannsforetak. Ivar er en uavhenging forhandler og ikke medlem av noen kjede. Med konkuransen fra de store kjedene og fra internettforhandlerne ser Ivar at han må begynne å tenke nytt for å overleve konkuransen.

 

Anton Sundal er en god venn og nabo av Ivar Haukås. Han eier firmaet Dataakademiet AS som som driver med dataopplæring for bedrifter. I dataakademiet AS er det to heltidsansatte i tillegg til Anton. Til datakursnee engasjeres det ekstra kursholdere etter behov. Dataakademiet AS holder til i moderne lokalerpå Sandaker i Oslo hvor de har kontorlokaler og to undervisningsrom som begge har datamaskiner med plass til 15.kursdeltakere. Anton merker også konkurransen godt, og ønsker flere ben å stå på.

 

Ivar og Anton har bestemt seg for å slå sine to virksomheter sammen. Det er ledige butikklokaler i 1.Etasje i bygget hvor Dataakademiet AS holder til, og de ønsker å flytte butikken dit. Mens de ansatte i DataWorld har slags og markedsføringsbakgrunn og gode kunnskaper om hardware, har de ansatte i Dataakademiet AS bakgrunn fra administrasjon og økonomi og gode kunnskaper om bruk av software. Ved å slå seg sammen tror de at de kan styrke seg på begge markedene. I tillegg ønsker de å sate på salg via Internett.

 

Dataakademiet AS beregner kr 1 000,- i lønnskostnader per undervisningstime til kursholderne, og de har hatt kr 250, per kurstime som betaling av kursdeltakeren. Ekstra renholdskostnader er beregnet til 150,- per kursdag. Andre variable kostnader som strøm, papir, toner o.l. beregnes til kr 400,- per kurs. Hvert kurs bør ekke inn kr 4 000,- i kostnader til administrasjon, kr 2 500,- til husleie og kr 2 000,- til vedlikehold og utskiftning av maskinparken. Anton og Ivar ønsker å øke trivselen på kursene ved å forsøke å utvikle en mer sosial atmosfære. De vurderer derfor å servere gratis kaffe, te og frukt til kursdeltakerne i pausene.

 

Oppdrag 1

Utform en forretningside til det nye selskapet, foreslå nytt navn og hensiktsmessig selskapsform.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er besvarelsen min på Oppgave 1. Korrekt meg og veiled meg.

 

 

Oppgave 1

Nye navnet blir Datasenteret DA. Forkortelsen DA står for Delt Ansvar, og alle ansvarlig selskap må ha et navn som minst innholder forkortelsen DA Vi valgte ansvarlig selskap siden de er to og at ansvaret er solidarisk og kan være delt mellom dem to. Vi valgte navnet Datasenteret fordi det skal være ett senter der du får opplæring og alt annet innen data som f.eks utstyr som skriver og lignende.

 

Hvem kunden er?

Hvilke behov hos kunden vi tar sikte på å dekke?

Hvilke produkter vi ønsker å tilby for å dekke disse behovene?

 

 

Foretningsidé

Datasenteret DA skal tilfredstille data kunders ønsker og behov, både uerfarne og erfarne. Datasenteret DA skal være tilgjengelig for alle type mennesker, uansett alder. Vi skal dekke ett senter som tar seg både av opplæring innen administrasjon av pc, økonomi, software og div datakunnskaper. Datasenteret DA skal ha gode lokaler, med god plass og at de skal i tillegg tilfredstille sine kunders behov. Alle ansatte skal bidra med en bra sosial atmosfære i vår bedrift. Vi serverer også gratis kaffe, te og frukt til kursdeltakerne i pausene og vi vil gjøre mest for at kunder har det bra hos oss. Vår butikk skal være tilgjengelig døgnet rundt via Internett, der vi skal dekke det meste innen det som er i databransjen i dag, alt fra minnekort til laptop, i tillegg kan også brukere få solgt sine egne eiendeler via oss. Datasenteret DA skal ha en sterk profil innen databransjen og skal være med lik linje som de største kjedene og internettforhandlerne som er i dag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...