Gå til innhold

Hvordan mellomlagre data?


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Etter å ha sett seg lei av Windows og brukt Kubuntu live-cd en stund har jeg bestemt meg for å installere Linux. Vet at det er ekstremt mange som sier det samme, og returnere etter en liten stund, men jeg er nå ferdig med skole, spiller ikke, og kan ikke se behov for Windows-programmer jeg ikke finner erstattere til i Linux.

 

Spørsmålet mitt er hvordan jeg lettest kan mellomlagre bilder, filmer osv. Jeg hadde først tenkt å bare ha en eller to partisjoner med alt innholdet mitt, og installere Linux på andre "kanten" av disken, men funnet ut at det kanskje er enklere å formatere alt og heller benytte seg av en ekstern disk jeg har.

 

Det jeg lurer på er om jeg fint får koblet til disken når Linux er installert, og om filene vil la seg overføre... Er jo ikke samme filsystem osv.

 

(En test fortalte meg at jeg burde prøve meg på Suse, så er det jeg har tenkt å installere om det har noe å si).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Skjønte ikke helt spørsmålet, men hvis det var om du kan lagre alt på en ekstern disk og så legge det inn igjen etter at du har installert SUSE, er svart ja. For å spare deg litt arbeid, er det en fordel at den eksterne disken ikke er NTFS (men fat32).

6250459[/snapback]

 

Det var vel forsåvidt det som var spørsmålet ja... Visste ikke helt om det ville gå, men sier jo seg selv at man skal kunne bruke en ekstern disk osv. Er bare litt skummelt å formatere hele disken, selv om alt ligger et annet sted, hvis noe plutselig skulle skje og jeg ikke får det "inn på dataen" igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...