Gå til innhold

hvordan skaffe sponsor(er)?


bjs

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vær helst av typen hunnkjønn. Grunn:

 

8 jenter som møter opp med brev for å få spons til russebilen -> over 30 000 til en liten riskoker.

1 eller 2 gutter som møter opp med brev for å få spons til russebilen -> noen få, stakkars tusen.

 

:/ Utringning hjelper kanskje.. :hmm:

Lenke til kommentar

Dersom man tenker litt større enn en russebil, og skal søke til større aktører så er det nok lite/ingen hjelp å få med 10 halvnakne jenter..

 

Tenker på å lage en presentasjon av arrangementet, så ha et møte der eg møter opp personlig og legger fram dette samt det vi ønsker/(trenger) fra de.

 

Trenger all hjelp siden siden min erfaring med dette er lik null :)

Lenke til kommentar

Planen din høres flott ut. Uten noen erfaring ville jeg tro at det hjelper å ha ALT klart til arrangementet, og ellers være flink til å prate for deg. Du bør kjenne til markedet, og vise til at det er store sjanser for at dette arrangementet går bra, og sponsorene får pengene sine verdt.

Lenke til kommentar

Det er viktig at du virker seriøs hele veien. Jeg vet ikke hvor gammal du er, men det er ofte slik at unge ikke blir tatt like seriøst enn voksne når de prater om så store ting..

 

Kle deg ordentlig. Første/Helhetsinntrykk er veldig viktig..

 

Det beste er nok å møte opp personlig, presentere deg, hvem du er og hva du vil. Vær høflig og spør om det passer. Du har selvfølgelig alle nødvendige papirer med i dokumentmappa.

 

Lykke til :thumbup:

Lenke til kommentar

Dette har jeg, tro meg, peiling på. Har drevet inn over 100.000 kroner over en halvtårsperiode til et arrangement med så og si null markedsverdi for sponsoren. Tips:

 

Skrive et "sponsorbrev". Brevet skal være disponert ca. slik:

 

1. Kort innledning som forteller KORT om arrangementet. Fremstill arrangementet så positivt som mulig, men ikke overdriv. Fortell hvorfor du trenger økonomisk støtte til arrangementet.

 

2. Fortell hvilken fordel sponsoren faktisk har av samarbeidet (han vil tenkte "what's in it for me?"). Hva har du å tilby sponsoren av positiv oppmerksomhet? Hvorfor passer nettopp ditt arrangement denne sponsoren?

 

3. Presenter KONKRETE "produkter" sponsoren kan kjøpe. Dette kan f.eks være plassering av logo på flyers eller t-skjorter, eller f.eks salg/utdeling av sponsorens produkter i sammenheng med arrangementet. Presiser også at betalingen fra sponsoren ikke trenger å være i form av cash, men vær også åpen for produktsponsing, tjenester eller lignende. Dette er det mer økonomisk for sponsoren å støtte deg med, og du kan lett omsette slikt i penger. F.eks kan kaffe kokes og selges til blodpris på arrangementet, eller møbler kan selges til under markedspris.

 

4. Gi god kontaktinformasjon i form av e-post, telefon OG adresse. Ha også med betalingsinformasjon.

 

6. Den siste delen av brevet bør være en kontrakt på separat ark. Kontrakten presiserer hva begge parter forplikter seg til å gjøre, innen hvilken dato osv. Skal underskrives av begge parter og bør foreligge i to eksemplarer - en til hver part.

 

Husk å bruke godt språk, og vær for all del ikke for langdryg.

 

Dette brevet printer du ut i X antall eksemplarer, så møter du opp personlig hos eventuelle sponsorer (eventuelt etter avtale, her er kontakter veldig viktig) og presenterer hva du vil. Be om å få snakke med sjefen eller daglig leder. Ikke åpne samtalen med "hei, vil du støtte". Fortell heller først kort om arrangementet, så hvorfor sponsoren har nytte av det og hvorfor du ha oppsøkt nettopp den sponsoren, så hva du har å tilby sponsoren av produkter. Hvis de virker interesserte på noen som helst måte gir du dem et eksemplar av sponsorbrevet (også hvis de tviler). Sørg for at de vet hvordan de kan kontakte deg, besøk gjerne bedriften senere dersom de vil ha betenkningstid, men ikke vær masete.

 

Håper dette hjelper. Jeg leser som f*** til eksamen, men trenger et lite avbrekk. Heh.

Endret av HalTan
Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...