Gå til innhold

blitz passern med nikon D50 eller D70?


Anbefalte innlegg

Hei hei.

fant plutselig ut at det var et slikt forum her, tenkte jeg takk å lov.

jeg har vurdert å kjøpe meg kamera, et digitalt speilrefleks, men jeg har et speilrefleks som jeg har kjøpt blitz til det er nikon ?65 og blitzen er nikon SB-28.

den blitzen er også slave men , ttf styring ++++, dette er da mitt spr. fungerer den på d50 eller d70s? jeg er vant at den justere seg etter linsa , den må ikke gjøre dette, jeg tenkte at jeg slapp å kjøpe en blitz til 2500 kr igjen, det er mye manuell innstillinger på blitzen, men jeg håpet at kamera skjønte at den hadde blitz koblet til og greier å fyre av, er dette noe mulig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

D70 vil skjønne du har blitz på, vil fyre og det vil virke. Den støtter ikke i-TTL med D70 så du må bruke blitzen sin egen automatikk og justere lukker/blender etter den.

 

Har selv 2 gamle blitzer som funker slik på en D70 og er ikke noe problem, selvom jeg ønsker meg en med i-TTL styring.

Lenke til kommentar

Som drhjelp ganske riktig påpeker, så vil en SB-28 fungere, men altså uten i-TTL. Det betyr at du går glipp av mye funksjonalitet, og du får en relativt klønete løsning. Nå som det går mot sommer og harde skygger i ansikter, kan det være greit med innfyllingslys.

 

Jeg anbefaler deg å se lenge og hardt på Sigma EF-500DG NA i-TTL. Veldig mye blitz for pengene.

Lenke til kommentar

Har to eldre blitzer som er blitt brukt til et Canon AE-1. Er ikke veldig avanserte blitzer bare så det er sagt. Har lest at det kan være skummelt å montere eldre blitzer på nye kameraer. Er dette fakta?

Lurer nemlig på om jeg kan bruke dem på D70s kameraet mitt?

Eller er det slik at det kan skade elektronikken?

Endret av Menkromsen
Lenke til kommentar

Dette kan du sjekke selv med et voltmeter.

En oppladet blitz setter nemlig opp en høy spenning på kontaktene, og hvis den er for stor kan det skade kameraet. Er ikke helt sikker på grensespenningen for D70, men jeg tror den er rundt 200V.

Noen som vet bedre kan kanskje bekrefte/avkrefte dette.

Lenke til kommentar
Dette kan du sjekke selv med et voltmeter.

En oppladet blitz setter nemlig opp en høy spenning på kontaktene, og hvis den er for stor kan det skade kameraet. Er ikke helt sikker på grensespenningen for D70, men jeg tror den er rundt 200V.

Noen som vet bedre kan kanskje bekrefte/avkrefte dette.

6113794[/snapback]

 

Grensespenningen for D70 er nok betydelig lavere enn 200V! Den er vel nærmere 12V.

 

ISO-standard er 24V, så de fleste blitzer produsert etter at denne standarden kom (1996, tror jeg) møter dette kravet. Canons EOS-kameraer er imidlertid ikke i nærheten av å møte ISO-standarden - de klarer ikke mer enn 6V - så det kan jo være en indikasjon.

 

Jeg kan huske at den godeste PMnormal fant en utrolig bra webside, med spenninger for en ufattelig mengde blitzer. Han postet linken i siste halvdel av april, men det er alt jeg husker (og PMnormal poster jo en del når han er innom.. :)) Det kan være verdt å lete gjennom hans postinger i blitz-relaterte tråder for de siste 3-4 ukene.

 

Edit: For å besvare spørsmålet om det er farlig å montere eldre blitzer på nyere kameraer, så er svaret et ubetinget ja! Gjør som ovrebekk sier og test med et voltmeter, men er du Nikon-eier må ikke spenningen være over 12V, og har du Canon må du komme deg under 6.

 

Gamle blitzer er ofte oppe i godt over 200V og kan steke et digitalkamera, men er blitzen mindre enn 10 år gammel er det ikke noe problem.

 

Edit 2: ISO-standarden ble innført i 1992, ikke 1996.

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Sitat hentet fra PMnormal sin side:

Similarly, Nikon has specified 12V for their speedlight circuits... (though reader Steve Francesoni called Nikon.uk to check, and their tech rep said that his N80 was good to 250V — so there may be more complexity to this story).

Så det er jo altså en mulighet for at det kanskje funker med spenning høyere enn 12V. Selv er jeg nok for pysete til å prøve...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...