Gå til innhold

nikkor 18-55 vs sigma 18-125


Anbefalte innlegg

Hvilke meninger har folket om nikkor 18-55 vs sigma 18-125

 

Har lest litt rundt på forumet og ikke funnet noe emne om dette.

 

Sigma vinner helt klart på tele.

 

Begge har størst F=3,5.

 

Nikon sitt kit-objektiv 18-55 har fått mye skryt (kontra andre kit vel og merke) for optisk kvalitet, men hvordan stiller sigma 18-125 seg opp mot 18-55?

 

Jeg synes 18-55 virker skrøpelig og billig å ta i. ("noe det også er") <- merk gåseøyne

 

Det finnes sikkert også andre objektiver som kunne blitt med i denne diskusjonen, men jeg synes sigma 18-125 virker som et gunstig all round objektiv for nybegynnere innen dSLR.

 

Hva mener dere om dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har hatt Sigmaen noen uker nå, og valgte denne i stedet for kitobjektiv til min D50. Grunnen var at jeg følte at jeg trengte et litt større zoomomfang en det Nikkorobjektivet kunne tilby, samt at jeg etter å ha sett bilder tatt med Sigmaen både her på forumet og andre steder konkluderte at det i allefall ikke var noe dårligere objektiv enn det medfølgende.

I praktisk bruk opplever jeg Sigmaen som en grei arbiedshest, ikke superskarp i endene, men helt akseptabel. Etter min erfaring virker det skarpest i området mellom 40 og 90 mm og da særlig fra f8. AF virker sålangt temmelig presis på mitt eksemplar. De bomskuddene jeg har fått tillegger jeg mine manglende kvaliteter som frihåndsfotograf på lave lukkertider heller enn unøyaktig AF.

Ellers føler jeg at den mekaniske kvaliteten er god,zoomringen er tett og fin, kanskje litt hard for noen, mens ringen for manuell fokus er lett og presis.

AF motoren er ikke lydløs, men jeg kan leve med det. Sigmaen er langt fra verdens best objektiv, men til prisen syenes jeg at det er vel verdt pengene og er et objektiv som fungerer godt til daglig all round bruk.

 

 

PS. Kikker du på sidene 20 og oppover i dette forumet finner du mange innlegg og erfaringer med dette objektivet. Det var mye skriverier om det fra nyttårstider 2005 og i 7-8 mnd fremover.

Endret av EspenE
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...