Gå til innhold

Nyskrudd PC - Svart skjerm


cholas1

Anbefalte innlegg

Jeg har akkurat satt sammen en PC, bestående bl.a. av en Athlon 64 3200, MSI K8N Neo4 og et ASUS nVidia GeForce 6600 skjermkort, og...

 

voila!!

 

skjermen er svart. Intet bilde!

 

Noen som vet hvordan jeg kan finne ut hva som er galt med systemet mitt siden jeg ikke får noe bilde?

 

Så vidt jeg kan se, har verken HK eller case noen leds eller annet som kunne gi diagnostiske meldinger.

 

Høres ut som alle vifter surrer, inkl en vapochill som bråker noe forferdelig, harddisken går, mus og tastatur blinker når maskinen skrues på...

 

Noen som kan hjelpe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, takk! :cool:

 

Plugget to kontakter fra PSUen inn i hovedkortet - en med 24 pinner og en med 4? Trenger skjermkortet egen strøm? Bruksanvisningen indikerer at noen modeller kan trenge det, men jeg tror ikke mitt gjør det.

 

PSU fulgte med kabinettet, som var billig fra shg.no. 350W.

 

Det er en av strømkablene som det står PCI-E på, men jeg kan absolutt ikke se noe sted på HKet hvor den kunne få plass.

Endret av cholas1
Lenke til kommentar

Den strømkabelen som det står PCI-Express skal sannsynligvis kobles til skjermkortet ditt, regner med at det trenger ekstra strøm.

 

Men siden du ikke får bilde via det gamle PCI-kortet ditt heller er det ikke lett å si hva feilen er. Det kan jo være hovedkortet, men det er vel heller tvilsomt. Jeg ville uansett prøvd med en kraftigere strømforsyning, du har ihvertfall ingenting å tape på det.

Lenke til kommentar

RAM: Jeg har kjøpt Kingston - Dual Channel 2x1024 MB PC3200 DDR400. Skulle ikke tro at det skulle spille noen rolle?

 

Jeg skal ikke overklokke systemet, og har heller ikke mange harddisker eller andre enheter, skulle derfor tro at en 350W PSU skulle kunne drive dette rundt?

 

Vedr PCI-E strømforsyning: Jeg har sjekket videokortet, og det krever ikke ekstra stømsfrosyning. Det er ganske beskjedent, har bla passiv kjøling

 

shebban: CPU har varmespreder ja! Jeg skrudde kjølern ganske godt på plass - men det kan da umulig ha blitt for stramt?

Lenke til kommentar

MSI har noe som heter "D-Bracket" som settes bak på kab. der PCI korta har sine plasser (under skjermkort(a)) - denne braketten fra MSI har 4 Leds og ofte noen USB kontakter. De 4 leda gir ulik farge for og komme med feilkoder - er alle grønne er alt OK.

PCI-E 6600GT skjermkorta har normalt ikke tilkobling for ekstra strøm, siden de kan få dobbel med strøm fra hovedkortet i forhold til "gamledagers" VGA slot.

 

Sjekk at SLI om det er mulighet på kortet er "disabla", mitt MSI K8N Diamond har et lite print mellom PCI-E slota som satt den ene veien enabler SLI og motsatt "disabler" - noen av disse hovedkorta kom ut med "bryteren" satt til SLI selv om manualen sa at de var satt opp for ett skjermkort som default.

 

Hos meg gikk mitt første skjermkort på under ei uke (X700) det låste seg på ett bilde i 3Dmark 03 - D-Bracket kom med signal om floppycontroller - hvem ville da mistenke skjermkortet? Etter lang grubling og kontakt med support fant eg et gammelt PCI skjermkort og fikk starta XP i VGA modus - dermed var det ikke CPU (A64-3200) RAM eller hovedkortet som var de 3 komponentene support ville ha tilbake og kontrollere for mitt manglende skjermbilde. Nytt GT6600 fiksa bildet og dommen av det andre var "gone" - ingeneting og fikse - pengene kom tilbake :thumbup:

Lenke til kommentar
MSI har noe som heter "D-Bracket"  som settes bak på kab. der PCI korta har sine plasser (under skjermkort(a))  - denne braketten fra MSI har 4 Leds og ofte noen USB kontakter.  De 4 leda gir ulik farge for og komme med feilkoder - er alle grønne er alt OK.

 

Jeg ser at det er muligheter for å kople til en D.Bracket med leds for debugging, men det følger faktisk ikke med kortet mitt! - er oppgitt som 'optional'...!

 

Jeg skal prøve å fjerne alt som ikke er helt nødvendig fra oppsettet (harddisk, dvd, ekstra vifter) og se om hovedkortet klarer å bruke det gamle PCIkortet. I tillegg har jeg koplet til en liten høyttaler, man skal vel også kunne få diagnostiske meldinger herfra (selv om det ikke står nevnt i manualen til hovedkortet)

Lenke til kommentar

Oppdatering:

 

Nå har jeg fått bilde - både på PCI og PCI-E! :)

 

Koplet av/tok ut alt overflødig, og da fungerte det!

 

Vedr PSU: Oppgitt på boksen er 9 og 14 Ampere max ved 12V. Hovedkortets bruksanvisning tilråder imidlertid 18A. Vil dette si at PSUen er underdimensjonert, eller skal jeg tolke dette som 9+14=23A?

Lenke til kommentar

vet ikke helt hvordan de regner....

Samt noen skjermkort det står minimum 350watt

Kjører mitt på en 300watt..... har ikke noe problemer, så kan vell sikkert hende at det er pågrunn av fordelingen o.l....

 

Q-tec du har?

De er svært dårlige!

Har du det... skader det ikke å bytte!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...