Gå til innhold

VK2 Serviceelektronikk vs. Telekomm lærling


newsflash

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg går får tiden VK1 Elektronikk og fra høsten av har jeg søkt både på VK2 Serviceelektronikk og lærling som telekommunikasjonsmontør. Er fryktelig usikker på hva jeg skal velge og trenger derfor deres hjelp. Mulighetene for å få lærlingplass er veldig store, og lønna er vel ganske bra. På VK2 har jeg mulighet til å enten data og kontorsystemer, bilelektronikk eller lyd og bilde. Jeg kan også gå rett inn på Høyskolen i Gjøvik dersom jeg vil etter VK2. Hvis det er noen som har erfaringer fra telekomm lærling eller VK2 service ville jeg vært henrykt om dere delte disse :)

 

Øyvind

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg gikk VKII Servicelektronikk Data og kontor første året den linja fantes, den var ikke så mye å skryte av for min del men jeg håper ting har forandret seg litt siden da. Problemet når jeg gikk der var at lærerne var like fersk som oss siden dette ikke var fagene de var vant til så jeg vet ikke helt hvordan ting skal være..

 

Jeg har også vært lærling i Telekomm...(huff for ett ord) og jobber nå som telemontør. Begynner du å få litt tresmak i baken av skolebenken kan det være ok å lære seg ett fag, tjene litt penger og oppleve arbeidslivet. Å jobbe som telemontør kan være ganske fint til tider det med stor grad av frihet.

 

Personlig ønsker jeg meg langt vekk men det har ikke så mye med selve faget å gjøre. Jobben som telemontør blir mye hva du gjør den til. Det vanskeligste med den for min del er å være i kundefront når kundeservice har rota som verst før du kommer til kunden. Men man møter jo mange trivelige mennesker, får mye frisk luft og muligheten til å kjøre nedpå stranda og ta lunsjen sin der når sola steker...

 

Vet ikke hvordan det er med å få seg noe jobb etter VKII serviceelektronikk, kan ikke si jeg har sett så mye selv. Som Telemontør behøver du ihvertfall ikke å gå arbeidsledig da det er stort behov for arbeidskraft. Lønna står vel ikke helt i stil med tanke på dette enda og er litt dårligere enn f.eks elektrikere har men den er ikke til å grine av.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg er nå snart ferdig med VK2 Serviceelektronikk, Data. Vi har hatt det gående veldig grunnleggende og det er sikkert slik det skal være. For "oss som kan data fra før" kan det fort bli banalt enkelt, men sikkert passelig for de som ikke kan like mye og gjerne vil lære. Det er jo derfor muligheten egentlig er der. Så rent kunnskapsmessig har jeg ikke lært så veldig mye innen data. Bortsett fra noen tips og triks med formatering, systemfilbehandling og diverse. Innen TV-reperasjon har jeg derimot lært mye, for jeg kunne jo ingenting fra før. Men det er heller ikke TV-reperatør jeg skal bli. Men greit å kunne. Kanskje skal jeg utvikle fremtidens TVer :) Fagbrevet derimot er gull verdt, og det er hovedgrunnen til at jeg valgte Serviceelektronikk. Nå til høsten skal jeg ta påbygging på Sonans for å få studiekompetanse og deretter på et eller annet universitet eller muligens høgskole for å studere IT/Elektronikk.

Endret av Steffenm
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...