Gå til innhold

Pekere har lagd krøll for meg :(


bakela00

Anbefalte innlegg

Et noe aldeles sært problem her...

 

Har 8 HDD(9med system disk).. Samme problem er på alle med unntak av system disken.

 

Pentium 4 2,4 GHz, 512 RAM, NTFS3.1, 2*Ultra100 TX2 kontroller kort (Kanskje disse som er kilden til feilen? (har brukt de et par år uten trøbbel))

 

Problemet mitt er at etter at jeg flyttet en del disker inn i et maxi tårn og byttet HK++ (Byttet "innmaten" i 2 pcer (Begge har virket uten problemer tideligere)) så virker det som om perkerne har blitt fulstendig feil...

 

Det virket greit en stund, men en dag jeg boota pcen, begynnte win xp å rette på pekere (sto at det var noe feil med filsystemet - virket helt ok når jeg skrudde av)

 

Etter dette er det meste av data på pcen blitt ubrukelig..

 

Som et eksempel...

 

Enkelte mp3 filer er tomme, noen spiller feil låt, andre inneholder faktisk video som ligger på helt andre disker..!! Prøvde å åpne mp3 filene i andre programmer enn winamp.. Prøvde tilfeldigvis nero vision - var slik jeg oppdaget at det plutselig var video i stedet for musikk...

 

Noen som har en super ide, til hvordan jeg kan fikse dette og hva som kan ha skjedd?? Eller må jeg slette alt bare?

 

(Har prøvd virussøk, chkdsk via partition magic, scandisk, diverse minne kontroll programm... Finner ikke noe feil :(

 

 

[EDIT] Hmmm.. :hmm: Posta dette emne tidligere på "maskinen virker ikke" Er kanskje ikke lov å poste samme emne 2 steder.. :whistle: Beklager.. Den andre tråden må gjerne stenges..

Endret av bakela00
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jøss, eksakt samme problem jeg hadde med min gamle maskin.

 

Lagde da en tråd: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=370002&st=0

Bildene som det er linket til er tatt bort ikke at det har så veldig mye å si.

 

Kan også legge til at jeg hadde Ultra100 tx2 kontroller kort.

Fikk ikke noe endelig løsning på problemet, kjøpte til slutt nye disker, gikk vekk fra WDC til seagate som ikke har feilet. Riktig nok har jeg gått over til SATA foruten systemdisken som fremdeles er en IDE 80GB disk fra WDC. Gammel traver som ikke vil gi slipp på livet.

Endret av lommis
Lenke til kommentar

hei..

 

Dette har skjedd i løpet av bare et par dager her å..

Har både WD, seagate og samsung.. Skjer med begge merkene :(

 

Prøvde å flytte litt data nå fra en disk til en annen.. Da klikka xp i vinkel etter at e boota igjen.. Ville begynne å fikse på pekerne, men jeg stoppet den..

 

Har ikke peiling på hva jeg skal gjør.. Har sjekka etter virus med 3 forskjellige scannere, men fant ingen ting. Har oppdatert alt av drivere ++ for noen uker tilbake

 

Tenkte først at det kunne være et av kontrollerkortene som var deffekt, men opplever samme problem uansett hilke disker jeg flytter mellom..

Endret av bakela00
Lenke til kommentar

hmm.. har merket noe sære greier her..

 

Under oppstart listes 7 disker som ultra finner.. (Antallet disker og størrelsen stemmer) Men om jeg går å kikker i bios finner jeg bare tre disker (de står på HK)

 

Prøver å kjøre get data back NTFS - Da viser den feil størrelse på en del av diskene (spesiellt 250 gig som jeg har merket meg..) De vises som 134 gig, mens partisjonen jeg har på dem, vises som 244 gig.. Merkelig at partisjonen kan være større enn disken...

 

I diskmanagement vises alle diskene med korrekt størrelse på både fysisk størrelse og partisjon.....

 

Hmmm..

 

Noen som har ei slegge e kan låne...? :(

Lenke til kommentar

Har funent ut av hva som er problemet nå... Er det ene kontrollerkortet som krangler... Får aldri noe feilmelding eller stopp i flytting av filer.. Men har sjekket det og kommet fram til at det er det.. Får stikke å kjøpe nytt i mårra.. ;) En del data fattigere.... :(

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

:cry: Var visst ikke kontrollerkortet alikavell...

 

Regnet derfor med at det var hovedkortet.. Gikk derfor til innkjøp av nytt hk+cpu+skjermkort.... krysset fingrene på atså det nå skulle være i orden.. Men neida....!! Fortsatt feil på 5 av diskene!! :ermm: Har også kjøpt nu psu på 560W (600W peak)

 

har prøvd å formatere diskene og byttet ut samtlige av de gamle flate ide disk kablene til nye runne kabler...

 

Det som da gjenstå, er å bytte ram...... har kjøpt en ny brikke også nå... bruker for tiden begge to og får aldri noen feilmeldinger. Har også testet den gamle brikken med alt jeg kan finne av ramtest programmer (lar de stå å gnagegjerne natta over på de programmene som tillater slike tester..)

 

Er det da noe jeg har oversett..? Kan det være andre ting som forårsaker feilene..? Det kan jo ikke gå an samme feil oppstår på fler disker samtidig vel...? :cry:

 

Forslag mottas med stor takk!!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...