Gå til innhold

Så lagde jeg min egen softbox


Anbefalte innlegg

Prosjekt softbox

 

Basert på oppskriften fra http://www.dforum.de/Technik/softbox/softbox.htm tenkte jeg at jeg skulle konstruere min egen softbox.

 

Siden tegningen over er for 550 og jeg har 430 skalerte jeg tegningene ned til 92%.

 

Utstyr:

A2 Papplate, 4mm

2 stk A4 Sorte gummi plater

svart elektriker teip

lim

rød teip

matpakkepapir

aluminiumsfolie

 

sum 102 kr.

 

Arbeidstid ca 2 timer

 

Egentlig gikk det veldig greit, eneste utfordringen var å feste aluminiumsfoliet til papplatene etter at de var skåret ut. Foliet er veldig skjørt og går lett i stykker så her trengs litt tålmodighet. Selve monteringen av platene etter at folie og gummi var limt på gikk overraskende greit selv om jeg vil anta at det kommer an på hvor nøyaktig man er i utskjæringen av malene.

 

Men det jeg ikke er fornøyd med er selve matpapiret som ikke fungerer optimalt så jeg får fortsette å lete etter matt 2mm pleksiglass (faan ikke lett å finne). Heldigvis er dette den enkleste delen å bytte ut.

 

Ellers ble konstruksjonen veldig solid og lett, pluss at den sitter som støpt på blitsen. Ulempe er at den kommer i veien for fokuslyset så den bør vinkles noe opp for å hindre dette.

 

Skal poste noen bilder senere i dag.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så kjekk ut! Jeg har vurdert å bygge en "Bouncer"-softbox på omtrent samme måte, og det gir et ekstra puff når andre har gjort noe lignende med vellykket resultat. (Det jeg vurderer er altså en softbox for bruk på blitzen når den er vinklet oppover. Den vil i så fall ikke sperre sensoren på blitzen, og vil komme høyere).

Hvor kjøpte du sorte gummiplater?

Hva slags lim brukte du på gummien/alu-folien?

Lenke til kommentar

Alu-foliene limte jeg fast med vanlig stiftlim mens gummien ble festet med "tube" lim for plast og tre.. skulle tro superlim fungerer like greit. Platene ble festet sammen med teip siden det ikke er noen flater å lime. Fungerte veldig greit.

 

Alt var kjøpt på Pandoro (butikk for husmødre.. ) på torshov.

Lenke til kommentar
Alt var kjøpt på Pandoro (butikk for husmødre.. ) på torshov.

5830904[/snapback]

 

hmm.. du mener vel en hobbybutikk? :p

Jeg kjøpte det jeg trengte på Binders og den funker utrolig greit. Ellers må jeg kansje legge til at jeg kjøpte med en softbox på ebay, en slik oppblåsbar :w00t: ...

Kjipe greier, for det første var den altfor stor (sikkert 4 cm for bred og jeg som ikke trodde de var SÅ store blitzer der ute...) og så var den for lite diffus, det var for klart "glass" i den noe som gjør at den ikke blir brukt så mye. Den kostet jo bare rundt en dollar da så minstejenta kan vel bruke den på stranda i sommer....hehe

Lenke til kommentar

En sånn har jeg laget også, med følgende utstyr:

 

Klippet ut svart papp fra en gammel perm: 0,-

Lastet og skrev ut malen på papir: 0,-

Limte alufolie på malen: 0,-

Brukte vanlig A4 ark i front: 0,-

Papirlim: 10,-

Elektrikkertape fra bilen: 0,-

 

Funker kjempebra, spesielt da hodet på blitzen min er nesten rett størrelse. :w00t:

Lenke til kommentar

Man kan jo bruke flere lag med matpapir, hvis man ikke synes at det diffuser godt nok. Et annet alternativ er å klippe ut et passende stykke plast fra en stor plastkanne. Har ikke gjort det selv, men vurderer å bygge fra samme mal (har 550 EX). Ellers er jeg brukbart fornøyd med min oppblåsbare fra åttitallet.

Lenke til kommentar

Du kan sikkert få tak i noen meget rimelige biter med tynn, melkehvit plexi/acryl/Lexan el.l. på et skiltverksted eller et annet sted som driver med plastprodukter.

Når du først er der bør du kjøpe med deg et litt større stykke med sort, blank acryl også. Det kan fungere veldig bra som underlag å sette mindre objekter på for fotografering, som smykker osv - hvis du tar sånne bilder da...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...