Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Finner ikke s-ata hardisker på pc med nye deler


Anbefalte innlegg

I går byttet jeg hovedkort, til et Gigabyte K8NE, og satt i en seagate 250gig harddisk (har en på 200 fra før som er full av ting jeg IKKE må miste)

 

når jeg skulle instalere xp hadde jeg bare koblet til 250 gigen, men det gikk ikke. jeg kom til der xp spør om jeg skal formatere disken osv, og etter den restartet da så starta den på det samme igjen, gjorde dette flere ganger og samme resultat hver gang

 

Har også en 80 gig som jeg brukte som OS disk før, jeg tenkte jeg skulle prøve med denne, og koblet den i, fikk beskjed om å formatere men samme skjedde, formateringen blir ferdig og windows installerer noen filer, den starter på nytt og alt starter om igjen

 

ble ganske frustrert og tenkte jeg skulle prøve en gammel IDE disk jeg hadde liggende og med den gikk alt som det skulle.

 

Når jeg står opp i dag tenkte jeg og koble til 250 gig disken min for og legge inn xp på denne, men den kommer ikke opp i diskbehandling..

har lagt inn alle driverne som følgte med driver cd`n

 

tenkte at jeg skulle prøve og koble til 200 gigen min, denne kommer heller ikke opp i diskbehandling, men denne kommer opp i boksen "trygg fjerning av maskinvare"

 

 

Kan noen hjelpe meg? :hmm:

 

Mvh Kim

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det med å legge inn Win på sata-disken høres ut som du har satt cd-rom først til boot, og den aktuelle harddisken ikke ligger på listen i det hele tatt. Så hver gang maskina restarter, leser den kun fra plata igjen, og alt starter om igjen.

 

Du må gå inn i BIOS og endre boot-devicene slik at den aktuelle sata-disken kommer med på lista.

 

Når du skal installere, skal maskina lese fra cd første gang. Så restartes den, og så fortsetter selve installasjonen fra harddisken (den må altså boote). Cd'en skal fortsatt stå i, for maskina skal lese inn masse filer fra den.

Lenke til kommentar

Stemmer nok bra det som Vandalen sier, hadde samma problem en gang, men da løste det seg når man setter

1 boot device: cd-rom

2 boot device: harddisk

3 boot device: disabled

Lurer på om dette med 3 boot device er no Gigabyte greier...måtte ihvertfall være sånn på mitt Gigabyte GA K8NXP-SLI når man skulle ha sata HD som os disk...

Lenke til kommentar

Sikker på at det er rett harddisk da? Hvis det står flere i maskinen, må du passe på at det er den som du skal legge inn Windows på.

 

Når maskinen resetter seg (etter starten på installeringen), vil du få beskjed om "trykk en tast for å starte opp fra cd-rom". Dette skal du da IKKE gjøre. Nå er det nemlig harddisken som skal starte opp med den påbegynte installasjonen sin.

Lenke til kommentar

Hvis du har FJERNET cd-rom fra boot-devicene skal den jo ikke prøve seg på cd-rommen i det hele tatt. Hva i alle dager er deg som skjer hos deg da?

 

 

Redigert: du sier det er riktig harddisk som står i maskinen. Jeg mente: hvis du har flere disker i maskinen, pass på at den riktige disken står i listen over boot-devices. Hvis du har en annen disk der enn den du installerer Windows på, vil den jo ikke prøve på rett disk når den restarter.

Endret av Vandalen
Lenke til kommentar

formulerte meg litt feil..

 

når jeg fjerna cdrom fra boot priority, så kom det opp: boot from cd/dvd failure (eller no sånt)

 

har prøvd og sette harddisk som nr1 og cd som nr2 og da starter innstallasjonen på nytt

 

Er det noe jeg kan ha kobla feil?

 

 

Redigert: har bare en harddisk i datan... en seagate 250 gigabyte

Endret av Kanskje tsx
Lenke til kommentar

Er ikke sikker på hvordan bios'en er på det K8NE kortet, men det kan være du må "enable" "boot from scsi disk" et sted i bios, og så syns jeg minnes å ha no snodige problemer med usb-tastatur hvis du har det ? Hvis du må taste litt under oppstart, så kan det være du må "enable" usb-tastutur i bios også...prøv...

Lenke til kommentar

Heisann igjen :)

Kom på at du må trykke F12 under oppstart for å komme inn i raid-setup, deretter velger du harddisken du har installert og "striping" på denne(er jo meningen at man skal bruke to harddisker til dette, men går fint med en), OK(enter) og crtl-x for å lagre til bios, er visst eneste måten å få lagt inn OS på før man får lagt inn raid-drivere....dette gjelder kun s-ata disker...

Prøv det...

Lenke til kommentar

takk for at du svarer, men litt sent nå, leverte inn hovedkortet til sjekk på netshop. de som var der skjønte heller ikke hva som kunne være galt..

Han som jobba der hadde samme hovedkort, og han hadde vist bare instalert det uten problemer, bare endra på boot priority...

 

rart

 

får se hva netshop sier når de ringer meg.. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...