Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Bare noen PC-er kobler seg til trådløst nettverk


Anbefalte innlegg

Jeg har nå satt opp et trådløst nettverk, med et Linkysy WAP54G aksesspunkt. Når jeg satte opp akesesspunktet satte jeg innstillingene til WPA2 Mixed Mode med TKIP + AES som kryperingsmetoder. Jeg laget også da en nettverksnøkkel.

Det gikk helt greit å få 2 av PC-ene på nett. Jeg fant det trådløse nettverket, tastet nettverksnøkkelen og kom meg inn på nettverket.

Men like greit gikk det ikke da jeg skulle prøve med min egne stasjonære PC. Jeg fant nettverket jeg skulle koble til, og tastet inn den samme nettverksnøkkelen, men klarer ikke å koble meg til. Kommer bare opp en beskjed over ikoneyt trådløs nettverkstilbkobling om at det trådløse nettverkstilkobling er ikke tilgjengelig. Deretter blir jeg automatisk koblet til naboens trådløse nettverk. Jeg har satt mitt nettverk øverst som foretrukne nettverk under Egenskaper for Trådløs nettverkstilkobling.

 

Det jeg stusser litt på er at på de 2 PC-ene som det fungerte bra på er det Windows XP Home, mens min PC som det ikke funker på, har Windows XP Pro. Har merket at det er litt forskjellig med hvordan skjermbildet er når man klikker på vis tilgjengelige trådløse nettverk i Home og Pro.

Slik ser det ut i Home edition:

tradlosthome3eu.th.jpg

Mens slik ser det ut i Pro:

tradlostpro3ye.th.jpg

 

Jeg skjønner ikke helt hva som er problemet, men jeg synes det var så rart at det funket på begge Home maskinene uten noen problemer, men ikke på maskinen med Professional. Nettverkskortet er det nøyaktig samme som på min stasjonære som den stasjonære som har Home. Jeg får dessuten fint til å surfe på naboens nett, så det kan ikke være nettverkskortet det er noe galt med. Heller ikke signalkvaliteten, da den er mye bedre, enn det jeg får til naboens nett.

 

Noen som kan hjelpe meg? Har veldig lite erfaring med trådløse nettverk.

Endret av Loeb
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...