Gå til innhold

Fortsatt et problem, GF2 ti


Agger

Anbefalte innlegg

Har et Gainward GeForce2 Ti/500XP "Golden Sample" kort som jeg fikk 14.12.2001. Dette kortet har det vært noe galt med hele tiden.

 

Det hele startet da jeg bygget min pc på pc-skredderen til komplett.no, og bestillte.

 

Da jeg fikk maskinen hjem, koblet jeg den til og startet installering av OS. Dette gikk smertefritt.

Da jeg kom inn i windowsXP startet jeg med å installere den medfølgende skjermdriveren til skjerm kortet. Dette gikk fint og jeg restartet.

 

Da jeg da satt inn cd for å installere driverne til mitt creative soundblaster live! player 5.1 kort, startet den og da creative sitt install program startet og skulle vise menyen klikket kortet for første gang, med noen tykke og smale fargestriper over hele skjermen. Jeg restartet og kom inn i windows, installerte de nyeste skjermkort driverne samt chipset(via).

 

Etter dette funket menyen til Creative sitt install program. Fint det, alt i windows funkerte perfekt. Men da jeg installerte et spill og spillte i ca en halv time klikket kortet igjen, med samme tykke og smale farge striper. Da jeg da kjørte i enchanged settings, som Gainward i manualen anbefalte siden jeg hadde et "Golden Sample" kort, klokket jeg det ned litt og spillte litt lenger før det klikket.

 

Slik har dette kortet klikket med både de farge stripene i alle varianter, og da bildet fryser og blir hakkete i annenhver rad, lyden enten fortsetter eller stopper opp og kjører i loop i korte perioder.

 

Jeg kan si at jeg har prøvd ALT for å fikse dette problemet. Nyeste drivere, Chipset, prøvd forskjellige OS, flashet bios med nyeste og riktige versjon. Og mer som jeg ikke kommer på akkurat nå.

 

Jeg har vært forferdelig tålmodig, prøvd å prøvd, ventet på nye drivere i håp om at den skal fikse problemet, men nei... Problemet virker å være forsterket i opelGL spill. Nå med det nyeste av alt, klikker spill etter 0-10 min, avhenger om jeg kjører i vanlig eller underklokket tilstand.

 

Noen ganger med noen spill så har kortet fungert sånn nogen lunde i 3-4 timer av gangen. Slik har jeg overlevd.

 

Problemet har nå vart i nesten et år, og problemet er her.

 

Dette tror jeg må være en hardware feil på kortet, siden alle mulige slags instillinger og drivere ikke har hjulpet.

 

Jeg var jo litt dum som ikke sendte kortet tilbake med en gang, men på den tid kunne jeg ikke så mye om data, og jeg ville jo prøve det meste først, også har det bare fortsatt.

 

Dette ble veldig langt... Et lite sammendrag er at,

 

Det er en seriøs feil med kortet, er det beste, å sende kortet tilbake til komplett, noe jeg trur jeg må og håpe på det beste, eller er det noe mer jeg kan gjøre? (har gjort alt vil jeg tro, har lest rundt om kring om problemer folk har og gjort disse tipsene, men ingen ting har hjulpet mye)

 

Jeg har vel fortsatt bytterett på kortet? Jeg har ikke tatt ut kortet eller modifisert det på noen måte siden jeg fikk det ferdig i maskinen.

 

Hva trur dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøv og ta ut kortet av AGP porten og sett inn igjen, pass på att det er rent får støv og putt kortet skikkelig ned i agp sporet.

Virker ikke dette burde du få sendt inn det kortet fortere enn svint, DVS før 1-års garantien går ut.

Forklar problemet grundig til butikken du handlet kortet hos ,,,

Har de ikke ett lign kort og gi deg tilbake så prøv om du kan betale ett lite mellomlegg slik att du får deg ett større og bedre kort i retur :smile:

 

 

[ Denne Melding var redigert av: Jalla Karlsen på 2002-09-19 04:37 ]

Lenke til kommentar

Takker for svar! Det som er, er at problemet var der da jeg fikk maskinen, og da var det ikke noe støv der, det er ikke noe støv der nå heller.

 

Problemet er heller ikke at kortet sitter løst, siden da jeg fikk det var det festet med en AGP feste strip, og det sitter bom fast.

 

Har prøvd og ta det ut og inn, fikset ingen ting.

 

Jeg skal skrive til komplett og skrive hele historien. Trur ikke de selger dette kortet lenger, så noe må man nok finne på.

Lenke til kommentar

Hei igjen!

 

I mailen jeg fikk tilbake fra komplett.no stod det at jeg burde teste kortet i en annen maskin for å skjekke om det er skjermkortet eller noe annet.

 

Så jeg tok på meg wrist strap og tok kortet ut i kantene og på metallet i front. Da jeg da så på kortet så jeg at det ene benet på en transistor eller en kondensator(de litt høye runde klompene) ikke satt nede på kortet, men at et flak av overflaten og benet på transformatoren var løst. Slik skal det ikke være, så det er klart at det var en DOA fra starten av.

 

Men kortet funket da jeg fikk det. Og siden det var ferdig montert i agp slotten, så så jeg bare baksiden av kortet, og kunne da ikke se den halveis løse transformatoren.

 

Kortet virket jo helt flott i windows og klarte fint å kjøre 3dmark2001se, ikke vet jeg hvorfor. Men da jeg kjørte openGL spill, så klikket det, ofte på bestemte steder flere ganger. Dette må være transistoren/kondensatoren sin feil.

 

Alikevell satte jeg i kortet i en annen maskin og testet det der. Resultat: Etter kort tid i openGL modus klikket kortet som vanelig. Men da jeg kjører i direct3D kan jeg spille fra et kvarter til 3-4 timer.

 

Så nå skal jeg bare sende enda en mail til komplett.no

Lenke til kommentar

Takker for svar!

Men det er en ting jeg lurer på.

 

Hvis jeg da skal bytte til et bedre kort. Får jeg kjøpt for 1876 kroner som jeg kjøpte kortet for den gangen, eller etter dagens markedsverdi?

 

Vet du, eller dere noe om dette?

 

[Edit]Skriveleif[/edit]

 

[ Denne Melding var redigert av: på 2002-09-19 19:26 ]

Lenke til kommentar

Dette er litt utenfor det du vil høre, men alikevel.

Har du tilgang til et annet lydkort enn Creative's? Creative er nemlig kjent for å fucke opp big time i noen systemer. Hadde samme problemet som deg en gang, og skjermkortet fungerte smertefritt, sålenge ikke driverene til mitt Live1024 kort var installert.

En annen løsning kan være å sette lydkortet i en PCI-slot som ikke deler IRQ med noe annet utstyr.

 

Verdt et forsøk.

 

(Om du ikke har vært i kontakt med Komplett om dette her, før nå, så kan det kanskje bli litt problemer med å få erstattet kortet.)

Lenke til kommentar

Ja, jeg vet at jeg er sent ute. Men jeg så ikke den løse transistoren på kortet før i dag. Da en av komplett sine support menn, sa at jeg burde teste kortet i en annen maskin.

 

Det gjorde jeg, så den halv løse transistoren på kortet.

På maskinen jeg satte kortet i, hadde ikke noe creative drivere. Og det første som skjedde da jeg startet å spille et openGL spill klikket kortet.

 

Så dette kan ikke ha noe med drivere å gjøre. Dette var nok en såkalt "DOA".

Lenke til kommentar

Du må nok regne med markedspris...

 

Men men du kan jo høre med dem hva de tilbyr som erstatning ,, anyway så håper jeg du får deg ett Geforce 4 ti 4200 ,, ja det skulle jo være en passe erstatning siden du har slitt med problemet og da ditt Geforce 2 ti skulle tilsvare ett kort alla TI 4200 i dag.

da mener jeg att de 2 korta ligger i samme prissjikte men i 2 forskjelige "tidsepoker"

 

 

[ Denne Melding var redigert av: Jalla Karlsen på 2002-09-20 03:12 ]

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...