Gå til innhold

Eksotiske bilder i s/h og farge+bonusbilde


PMnormal

Anbefalte innlegg

Det begynner å næme seg ny reise, så da er det ikke rart at jeg mimrer litt om fjorårets reiser. Dagens tre bilder er fra Kampala. Kamera var langt fra ferdig testet på tidspunktet, så dere får ha meg unskyldt at jeg ikke hadde full kontroll over den sofistikerte AF'en. Resultatet ble bra likevel med litt bruk av USM, og filmkorn fra Virtual Photographer. Synes ikke tekniske detaljer er så viktig på disse bildene, siden de er slik de er. Derfor inge exif. Bildene er selvsagt mitt 20D, optikk er Sigmazoomen. Uten pc til å evaluere arbeidene mine underveis, måtte jeg bare godta det som kom ut av kamera. De fleste bildene fra Afrika er av personlig karakter, og ikke passende for forumet. Noen er verdt oppmerksomhet, dog.

Har lært en del om kamera mitt siden da. Er ikke lenger redd for støy i bildefilene. Skulle ønske jeg var modigere i bruk av iso da jeg var der. Jeg hadde jo planlagt filmkorn i utgangspunktet. De bildene som er s/h er tatt slik. I dag ville jeg konvertert i PS, selv om jeg tenker monochrome når jeg tar bildet.

Dette er slik mine bilder ofte blir når jeg skyter fra hoften. Jeg velger brennvidde, holder kamera i passende diskret høyde, og knipser. Nettop på grunn av slike bilder trenger jeg en god normal til neste gang. Fargebildet er tatt på 25mm, s/h på 18mm.

Fargebildet er tatt ut av vinduet av Pajeroen. Trenger kanskje et vindusstativ også.

Ps: Er det bare jeg som foretrekker enkelt fokuspunkt?

post-76334-1139528971_thumb.jpg

post-76334-1139528998_thumb.jpg

post-76334-1139529034_thumb.jpg

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hm.. hva er så eksotisk med eksotiske bilder i svart/hvitt? :confused:

 

Mulig det bare er jeg som forventer fargesprakende bilder når man snakker om "eksotiske bilder", men men.

 

For meg ble det litt mye "kapping" i bilde nr 1. Kappa bil, kappa bein... Ellers synes jeg ikke bygningen var nevneverdig spennende å se på.

Endret av kkristi
Lenke til kommentar

Har du økt saturation i fargebildet? Veldig sterke og klare farger, selv mursteinene ble jo knallrøde. Stilig effekt, egentlig.

 

Hva er de sorte flekkene på bilde 2? Jeg ser 4 små flekker på himmelen der. Ikke at det spiller noen stor rolle, men jeg la fort merke til dem.

Ellers var ikke bilde 1 så altfor spennende, selv om det absolutt ikke er dårlig. Synd at det ble litt avkappet som kkristi nevner.

Lenke til kommentar

Jeg har økt saturasjonen litt, ja. Det er fordi fargene der nede er mer mettede enn det du klarer å fange på minnebrikken uten polafilter. Det er utrolig sterke farger på alt, og mange malingsutsalg (faktisk). Mursteinene er laget av en spesiell rød leire, og ligner ikke på de vi har her i Norge.

S/h-bildene er ment å være reportasjebilder av etterkrigstypen. Derfor har jeg ikke lagt vekt på skjønnhet. Tar kritikken til etterretning likevel. Akurat kvinnen syntes jeg var stilig, men bilene ble bare slik de ble. Slik er livet for en reportasjefotograf. Få tar seg friheten å pynte på ting, der i blant meg. Kanskje det blir for røft. Ønsket å vise at Afrika er urbant også.

Kkristi: Jeg trodde Afrika var like eksotisk for de fleste her, som Finnmark og Svalbard er eksotisk for meg :yes:

Lenke til kommentar
Syns ikke alt skal være perfekt. Du har fått til en litt røff stil her, og da særlig på s/h-bildene.

 

Toto - Africa.

5583874[/snapback]

Takk, det er det som er meningen. Jeg utforsker den røffe siden av mitt uttrykk. De vakre sidene får jo også sitt utløp (hence tidligere tråder).

Ps: Har den singlen på 7" vinyl. Kjøpte den ny i 1637.

 

Edit: Har lagt ved et nytt bilde fra et urbant Afrika. Denne rundkjøringen kjørte jeg gjennom hver dag, men ungikk klart rushtrafikken :ermm:Ikke verdens beste bilde, men jeg synes det holder. Jeg blir også veldig tørst hver gang jeg ser det. Mmmmm, Bell Lager... verdens beste pils.

post-76334-1139593004_thumb.jpg

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Fargebildet likte jeg veldig godt, men jeg skulle likt å se et bilde hvor den blå sykkelen på siden var hovedmotivet.

Den nærmeste bilen på bilde 2 er litt uheldig plassert, men sånn kan det jo fort bli når man ikke ser i søkeren når bildet tas.

Alle bildene er naturlige og ser ut til å beskrive en vanlig dag på en vanlig gate godt :)

 

Rundkjøringen burde nok ha vært avfotografert rett på uten å tilte kamera opp = rette linjer og mindre tom himmel. Og beskjært bildet etterpå i nedre kant der det stopper nå.

Lenke til kommentar
Du må da vitterlig være veldig gammel PM, hvis du kjøpte den ny i 1637.  :roll:

5586137[/snapback]

Når man er alenefar i en periode, så føler man seg urgammel. Trøsten får være at gutta i Toto er enda eldre.

5586188[/snapback]

Tror faktisk den låta kom ut på 1500-tallet. Gamle eller ikke, de kommer til spektrum i mars. Billett har man også. :yes:

Lenke til kommentar
Likte fargebildet best. Likte det veldig godt faktisk. Bra at det ble såpass mørkt inne i butikken (?). De sterke, skarpe fargene gir en spesiell effekt.

5589005[/snapback]

Det er litt rart det, at ugandere liker å ha det ganske mørkt innendørs. Ellers får jeg ikke sett Toto, siden jeg er i Roma når de spiller i Oslo.

Forresten så er det riktig at det er en butikk. Det er en såkalt whole-sale. Det er der jeg pleier å kjøpe kartonger med Embassy sigg, og Uganda Waragi lokal gin :dribble:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...