Gå til innhold

'flytende' design med css


Anbefalte innlegg

klarte ikke finne en tittel som passet det jeg spør om..

 

jeg driver med en side, der en container skal være fylt med thumbnails, og beskrivelse til bildet. jeg klarer ikke så godt å beskrive hva jeg mener, så jeg legger opp et bilde, tegnet i gode gamle mspaint.

 

det jeg vil ha, er i hvert fall et design som endrer antall bilder på hver linje, avhengig av størrelsen på vinduet. omtrent som 'justify'-egenskapen på skrift. nå er det tre bilder på hver linje, men hvis vinduet gjøres større, blir det fire. (har forresten lyst at maks. antall bilder på linjen skal være nettopp fire, men det er en annen sak.) det betyr også at de linjene jeg tegnet inn, skal forsvinne etter hvert som vinduet skifter størrelse. ju si?

 

i tillegg har jeg slitt litt med å få teksten på siden av bildet. jeg prøver å kjøre xhtml 1.0 strict, så jeg kan vel ikke bruke 'align'-egenskapen på bildet. er det mulig å få til alt dette i det hele tatt?

 

her er en smått forandret kode på bildesaken, alt er inni en while-loop, så dette kommer så mange ganger som det er bilder som skal vises:

<span class='bildeting'><a href='show.php?img_id=$id'><img src='./img/thumbs/$filename' alt='$filename' />$id: $name</a><br />\n
Taken by: <a href='profile.php?user=$user_id'>$user_name</a>,$date_created<br />\n
Date Added: $date_added<br /></span>

helt sikkert mange feil der, var spesielt usikker på den span-saken.

 

men jeg sier i hvert fall takk for alle tips!

layout.bmp

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

takk takk!

 

det hjalp ganske mye. tenkte ikke på å skrive de opp som list.. :blush:

men jeg sliter fremdeles med et par ting: alt sammen er plassert inni en div container, med border rundt. men denne utvider seg ikke i takt med innholdet.. har lagt ved bilde (containeren er den mørkebrune saken med dashed border). måtte for øvrig sette statisk størrelse på li-elementene for at det skulle være lik avstand mellom bildene, o.l., noe jeg egentlig ikke vil ha.

 

i tillegg får jeg fremdeles ikke teksten til å legge seg på venstresiden av bildet, som du ser.

 

jeg vil også aller helst ha det slik at bredden på li-elementene utvider seg, slik at de fyller ut containeren best mulig.

 

ju si? tips til å få dette til?

 

edit: aller helst vil jeg at alle li-elementene skal 'måles', sånn at høydeverdien i den som har størst høyde, skal brukes i alle li-elementene, og likedan med bredden. med?

layout2.bmp

Endret av loketing
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...