Gå til innhold

HD er "forsvunnet" - dobbelt problem


R2D2

Anbefalte innlegg

Jeg har hatt følgende opplevelse;

 

Min HD av typen WD 800 JB tok kvelden etter drøyt 3 års bruk. På forhånd hadde jeg fått blåskjerm noen ganger med henvisning til noe minne-styr, og dette forbandt jeg ikke med HD i det hele tatt. Resultatet var at disken plutselig var forsvunnet både i WinXP og i Bios. Riktignok dukket disken opp en gang eller to under oppstart, men deretter var den som sunket i jorden.

 

Nå har jeg alltid sagt at gode backup-rutiner er viktige, men liv og lære går ikke alltid hånd i hånd :-( Jeg hadde mao ikke tilstrekkelig backup, og spesielt surt er det å miste drøssevis med bilder!

 

Heldigvis hadde jeg også en Seagate SATA disk som jeg enda ikke hadde tatt i bruk, så maskinen var relativt raskt opp og kjøre igjen.

 

MEN; nå er også denne disken forsvunnet!! To disker borte i løpet av et drøyt halvår - det må vel være maks uflaks eller?? Denne hadde jeg iallefall tatt tilstrekelig backup fra så det er ingen krise.

 

Etter første diskhavari trålet jeg forumet etter tips, og fant noen tråder som mente at dersom man finner samme disk så kan man prøve å ta kortet fra denne og sette på havarert disk. Er man heldig vil man så kunne få liv i den havarerte disken.

 

Så kommer spørsmålet: Dersom jeg bestiller en ny WD 800 JB i dag, er det da stor sjans for at elektronikken på denne vil passe på en 3-4 år gammel disk med samme modellbetegnelse?

 

En slik disk koster jo ikke mer enn ca 450,- i dag, så uansett vil det ikke være den store utgiften for å _muligens_ kunne hente ut data fra den havarerte.

 

Forøvrig går jeg nå til innkjøp av Hitachi disker og en Synology diskstation DS-101g+. Det vil kanskje gjøre det enklere å ta jevnlig backup - kanskje til og med automatisere prosessen?!

 

Hva mener folket om mine muligheter mht til elektronikk fra ny WD over på gammel og få liv i rasket??

 

 

Luop

som forhåpentlig har lært at backup er VIKTIG!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hei.

 

Hvilken temperatur har du der diskene står?

 

Har du testet diskene på en annen PC?

 

5484470[/snapback]

 

Jeg har ikke målt temp hvor diskene er, men maskinen står i "normal" stuetemp, dvs rundt et parogtjue grader. Diskene er (har vært) montert i Chieftec Dragon (?) kabinett med vifte rett foran.

 

Den første disken (WD) er testet i to andre maskiner uten å få liv i dem. Den siste vandret heden i helga, og den har jeg ikke fått testet på andre maskiner enda....

 

Håper mitt er da å forsøke med deler fra ny tilsvarende disk....

Alternativet er IBAS, men da svir man fort vekk av 10 laken eller deromkring.... Det alternativet må i tilfelle vente til jeg har vunnet i lotto :dribble: (som om det er store muligheter for det liksom :no: )

 

Dilerium

 

Edit: IBAS ikke SIBA :!:

Endret av R2D2
Lenke til kommentar

Ok.

 

Vil jo tro at det er forskjell på kretsene på en ny disk og en gammel. Du kan jo evt høre om noen har en brukt disk som er samme som din ødelagte. Du får lage worklogg på hvordan det går.

 

Disken burde ikke ha tatt kvelden pga overoppheting siden du har vifte foran disken, (Så fremst det ikke er fullpakket av støv)

Lenke til kommentar
Ok.

 

Vil jo tro at det er forskjell på kretsene på en ny disk og en gammel. Du kan jo evt høre om noen har en brukt disk som er samme som din ødelagte. Du får lage worklogg på hvordan det går.

Har sett etter gammel disk av samme type, men ikke funnet noe enda. Prøver muligens annonse i ønskes kjøpt elns. Ellers prøver jeg bare med en tilsvarende ny disk. Tror neppe det utlegget vil gå ut over nattesøvnen likevel :D

 

 

Disken burde ikke ha tatt kvelden pga overoppheting siden du har vifte foran disken, (Så fremst det ikke er fullpakket av støv)

5484552[/snapback]

Det er akkurat det jeg mener også. Og det er ikke tettpakket med støv. Maskinen åpnes med ujevne mellomrom og renses (blåses) for støv.....

 

Skal prøve å oppdatere etterhvert som det skrider fremover....

 

Luop

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...