Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

problem med trådløst nettverk. asus wl 500G


Anbefalte innlegg

har en trådløs router som skal formidle internett til en lap top og en stasjonær pc.. dette fungerer i perioder, men internett detter ofte ut.. ser at det er en del naboer som også bruker trådløst nettverk (får opp en liste med div brukernavn/nettverksnavn. men vårt er låst. de fleste av disse andre er også "låst"..

 

Lurer litt på ka som er grunnen.. er det fordi pcen finner andre nettverk og prøver å kobler seg på de? Tror kanskje det er noe med ip adresser som er feil og.. og klarer ikke å logge meg på routeren.. prøver med 192.168.1.1, men skjer ikke så mye..

 

på den ene pcen er lokal ip 192.168.1.35 og den andre har det samme, men 1.34 på slutten. nettverksmaske 255.255.255.0

standard gateway 192.168.1.1

 

dette har fungert helt fint før. nettverket har vært 100% stabilt..

 

noen som har noen tips?

Endret av HPS
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

prøvde dette, men fikk ikke det helt til.. noen som vet nøyaktig kordan dette skal settes opp? 1 pc via innebygd trådløst nettverk og en pc via trådløst usb nettverk.. skal eg sette den på accses point eller standard gateway eller det valget i midten? hvilken kanal bør eg velge? kan velge mellom 1 og 12 eller noe.. skal eg ta quick setup? då får eg ikke valgt kanal..

Lenke til kommentar

Kanalen settes på routersiden. Det finnes ingen fast regel - men skyldes dine problem forstyrrelser må du prøve deg frem kanal for kanal. Forstyrrelser kan også komme fra andre kilder og ikke nødvendigvis andre trådløse nettverk. For å nå routeren må du normalt benytte kabel - mange routere er beskytte for å komme inn på settingene slik at endringer ikke kan foretas av en tilfeldig tråsløs gjest. Det er på routeren du stter op kanalen ditt trådløse nettverk benytter.

Lenke til kommentar

tror eg fikk det til no.. valgte en tilfeldig kanal.. ikke auto som den stod på.. valgte hent ip automatisk.. på begge pcene osv.. så gikk eg og tok quick setup... så plutselig ble eg logga ut av routeren.. funker ihvertfall no hehe :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...