Gå til innhold

Analog->digital speilref, gml opt., velge merke


Anbefalte innlegg

Har planer om å kjøpe meg digital speilrefleks, trolig Nikon D70s, eller Canon D-350/D20. Heller litt mot Nikon bla pga. kit-linsa. Kommer kanskje til å kjøpe 2-3 linser i etterkant (vidvinkel-zoom, fast 50mm, ~300mm zoom), men er neppe villig til å gi mer enn 3-4-5 tusen for en enkelt linse.

 

Jeg har imidlertid en gammel Canon EOS 50E (analog, har sluttet å bruke den) med:

 

- Canon ultrasonic 28-80mm 3.5-5.6 IV (kit linse)

- Jessop MC 2x c/afi (telekonverter)

- Sigma 70-300mm 1:4-5.6 DL Macro

- Metz Mecablitz 34 AF-3 C

- fjernkontroll

- veske

 

hvis jeg velger Canon vil jeg vel kunne nøye meg med huset, og dermed spare noen tusenlapper i optikk? Det er i tilfelle et godt argument for Canon. Jeg antar at utstyret er for gammelt til at det er mulig å selge det, og jeg aner ikke hva det er verd.

 

Spørsmålet blir vel ganske enkelt: skal jeg avskrive den gamle speilrefleksen som skrot når jeg vurderer Nikon vs Canon, skal jeg forsøke å få solgt det jeg har eller skal jeg bygge videre på det jeg har (og dermed kjøpe Canon dSLR)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det du bør gjøre er å undersøke om Sigmaobjektivet fungerer på et 350/20D, mange eldre sigmaobjektiver gjør ikke det. Om ikke, ville jeg ikke la denne "pakka" være en restriksjon; Blitsen fungerer høyst sannsynlig bare manuelt, telekonverteren.. kjenner jeg ikke til, og 28-80 er en relativt ubrukelig brennvidde på dSLR, og fjernkontrollen er ikke det største tapet (selv om den riktignok fungerer på 350D (ikke 20D)).

 

Etter min mening bør du enten se på D70s eller 20D, evt KM7D eller et av de "større" husene, 350D vil føles knuslete og vanskelig å kontrollere etter å ha brukt 50E - i alle fall syns jeg det da jeg gikk fra 50E til dSLR.

 

Konica-minolta er absolutt også verd vurdering - kjenner ikke pentaxs større modeller men det er mulig de også bør tas i betraktning.

Lenke til kommentar

*Canon USM 28-80: Kan brukes, men vil oppføre seg som en 45-130mm linse.

*Telekonverteren er jeg ikke sikker på om vil fungere tilfredsstillende.

*Eldre Sigma objektiver har en tendens til å virke kun noen få bilder på et digitalt før de kaster inn håndkleet og sier stopp for alltid.

*Blitsen kan ikke brukes med TTL

*Fjernkontrollen er heller ikke nødvendigvis kompatibel (høyst sannsynlig ikke).

*Om vesken er stor nok/ikke for stor, kan den så klart brukes, men det gjelder jo uansett om du velger Nikon eller Canon.

 

Du sparer altså ikke noe spesielt på å velge Nikon fremfor Canon, og i og med at du vil ha en grei kitlinse til å starte med, er kanskje Nikon D70s det beste valget for deg. Men du er kjent med Canon fra før, og vil kanskje føle deg raskere hjemme med en 350D/20D. Uansett, prøv kameraene i hånden før du bestemmer deg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...