Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Begrense internett tilkobling


Anbefalte innlegg

Sitter på en stasjonær pc som er koblet til en trådløs router. Ifra denne routeren går det en nettverkskabel til en annen stasjonær pc og til en bærbar pc nede i stuen. Jeg har NGT, og har sagt til andre familiemedlemmer at jeg kan dele linjen med dem HVIS dem begrenser seg og ikke sitter og downloader 24 timer i døgnet :no: Men etter flere advarsler fra min side, så benyttes disse maskinene til downloads og CS.

 

Vet at jeg kan være en satan og bare trekke ut pluggen i routeren, men da begynner dem bare med ett veldig mas om å få skjekket mail osv. Blir bare irritasjon og krangel av slikt :yes:

 

Så, finnes det ett program som lar meg styre hvor mye båndbredde hver enkelt maskin skal ha tilgang til ?

Hvis ikke, er det noen som helst måte å få dette til ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjøp deg en router feks. linksys wrt54g som har QOS. Med linksys'en kan du gi deg selv topp prioritet ved å legge inn MAC adressen til nettverkskortet ditt. Du kan også begrense LAN portene til laveste prioritet. Hvis du ønsker det kan du også begrense hvilket tidsrom de forskjellige brukerne har tilgang til internett. Jeg bruker sveasoft firmware som gratis kan lastes ned fra www.linksysinfo.org.

Endret av Tnet
Lenke til kommentar

Dersom de er egoistiske og bare vil at ting skal gå fort så må du nok gjøre det med hardware. Men om de er snille familiemedlemer som laster ned for fort kan du jo hjelpe dem med å innstallere netlimiter. Med den kan de/du enkel stille inn hvor fort de kan laste ned fra internett. Om de bare skal sjekke mail så trenger de jo ikke så mye.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...