Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Cisco Catalyst 2950 konfigurasjon


Anbefalte innlegg

Sitter her med en lite medgjørlig cisco switch (er vel ikke switchen, er vel helst brukeren som ikke er så erfaren) og kunne tenkt med å få satt opp VLAN i løpet av 2006 :blush:

Switchen er vel temmelig ny (fra 2001), men den har ikke samme brukergrensesnittet som noen av de mye eldre switchene vi har. Alt går rett og slett i kommandoer (CLI). De andre switchene er litt lettere å "leike" med siden man enkelt kan manøvrere seg i menyer med piltastene.

Jeg bruker konfigurering via hyperterminal ved hjelp av en roll-over kabel fra switchens consol port og inn i en RJ45 til COM adapter i PC-en.

Har lest masse rart (sikkert mye sprøyt) og noe jeg har lagt merke til er "Enhanced Image", noe jeg da selvfølgelig ikke skjønner bæret av hva er.

Ciscos "Configuration Guides" på 600 sider hjelper meg veldig lite når jeg ikke har noe særlig erfaring med Cisco switcher i det hele tatt.

 

Noen Cisco-erfarne personer her som kunne bistått litt med hjelp til å sette opp VLAN tro? Hadde virkelig vært til stor hjelp. Akkurat nå er alt en stor grøt...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ehh.. vel..

en kommando jeg tror jeg burde få til er "enable". Når jeg skriver inn denne får jeg spørsmål om passord. Passordet er noe jeg ikke har anelse om hva kan være.

Får ikke brukt "set" kommandoen i den modusen den er nå, vil tro det fungerer hvis jeg får slått på "privileged commands" med "enable" kommandoen.

Altså, det jeg nå lurer på er om det er noen standard passord på Cisco Switchene ?

Må eventuelt søke det opp i manualer og annet, men i tilfelle noen har vært borti samme problemstillingen.

Jeg kan eventuelt tilbakestille instillingene siden jeg ikke har noe å tape..

Lenke til kommentar

heh.. Har da fått en ordnings på detta.. endelig :D

Fikk tilbakestilt hele skiten ved hjelp av en utrolig fin guide hos Cisco og etter dette fikk jeg ordnet innstillingene slik at jeg kom meg inn i Ciscos Cluster Management Suite.

Dette var Web-basert og da var oppsett av switchen utrolig enkelt.

 

Da jeg tilbakestilte switchen, satte jeg opp IP-en 10.0.0.1 som IP til switchen. Jeg måtte vel også aktivere noe Cluster greier, men husker ikke det helt nøyaktig.

Det var en kjekk liten gjennomgang jeg fikk ved å bruke kommandoen "setup" i enabled-modus i HyperTerminal.

Dette kan være litt uoversiktelig, det kan komme av at jeg er litt trøtt for øyeblikket, men hvis det er noe mer noen der ute lurer på, så ikke nøl med å svar :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...