Jump to content
Sign in to follow this  
gveiset

Må deaktivre/aktivere for å få ip-adresse

Recommended Posts

Hei

 

Jeg har en dell maskin som jeg må deaktiver / aktivere nettverkskortet, mens nettverkskablen står i, for at maskinen skal klare å motta IP fra ruteren.

 

Hvis jeg tar ut kabelen, og setter den i igjen, så står det "ingen nettverkskabel tilkoblet"

 

Hva som er årsaken til at jeg må deaktivere nettverkskortet?

Share this post


Link to post

Noen eldre kort kan ha slike problemer. Jeg har et nettverkskort fra midten av 90-tallet i maskinen min og Windows sier at kabelen er tilkoblet og at kortet går på 10Mbps uansett om kabelen er koblet til eller ikke. Dessuten må kabelen stå i når jeg starter opp maskinen for at den skal finne IP-adresse. Så hvis kortet ditt er noen år gammelt kan det være årsaken. Det kan også være at det bare tar noen minutter før den finner en adresse.

Share this post


Link to post

Fant ut årsaken bare oppstod når jeg kjørte på batteri. Da var det et program på dell maskina som automatisk slo av nettverkskortet for å spare strøm.

 

Deaktiverte den funksjonen, og nå funke det som det skal.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...