Jump to content
Sign in to follow this  
MortenGj

Kan S-ATA kontrolleren være skadet?

Recommended Posts

Hei, jeg har et problem som jeg tror hovedkortet er skyld i.

Jeg har hatt problem med min WD Raptor, først trodde jeg det bare var en feil med disken. Så jeg sendte den inn og fikk ny uten spørsmål. Jeg satt den inn og var stor fornøyd i en måned omtrent. Jeg hadde for lenge siden hatt en kortslutning da jeg satt i strømkabelen til en annen disk feil vei. Jeg ga den altså 12 volt på 5 voltsinntaket. Denne disken tok selvføleglig kvelden og all elektronikk på selve disken var svidd. Men den andre disken min (den som ikke hadde hatt noen kortslutning, raptoren) fungerte fint... Trodde jeg... Men etter en stund begynte den å feile og til slutt sluttet den å boote. Det var da jeg byttet den og fikk ny, problemet er at nå har det skjedd igjen og jeg lurer på hva det er som gjør at diskene min blir slitt ut så fort. Kan det være S-ATA kontrolleren som sliter på disken ved at kortslutningen ikke bare ødla disken men også hovedkortet? Kan det være strømforsyningen som er ødlagt? Kan det være minnet?

Jeg kunne jo selvsagt bare kjøpt nytt hovedkort og testet, men siden jeg pr idag benytter Socket A er det ikke lett å få tak i nytt hovedkort, og hvis jeg skal kjøpe nytt (på en annen sokkel) må jeg også ha ny prossessor, som er ikke er ønskelig enda.

 

Problemet mitt er at jeg ikke kan teste hva det, for det første fordi det koster meg en harddisk og for det andre fordi det tar over en måned før den slutter å virke.

Takk for all hjelp =)

PS: Det kommer noen blå streker på øverst på skjermen som flasher en gang før den restarter seg.

 

-MortenGj

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...