Gå til innhold

overlade batteriet på laptop


kiios

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hvor har du fått det ifra d?er nok ikke sant nei, når batteriet på laptopen din er ferdig med å lade så vil den automatisk slutte å ta inn mer strøm, og dermed vil du ikke få noe overlading, er dog ikke sikker med lappiser som er 10 år gamle

5376698[/snapback]

 

Vel, Min Zepto Znote 2002 (Med Li-Ion batteri) stod på lading i ca. 7-8 mnd`er i strekk. Etter dette var batteriet helt dødt, ikke livstegn engang. Så jeg tror nok dette til en viss grad stemmer idag også, men faren er ikke like stor lengre.

Lenke til kommentar

Er det ikke slik at et batteri kan lades opp et visst antall ganger, eks 1000! Hvis en da har batteriet i, samtidig med strøm fra nettet så vil laptoppen bruke litt batteri, for så å lade op litt hele tiden. Da vil batteriet tilslutt være helt elendig/oppbrukt... Dere kan si hva dere vil om li-ion men et batteri liker ikke, å ikke bli brukt skikkelig en gang i blandt :blush: Hvis du har laptop koblet til nett veldig mye, kan det kanskje være en fordel å ta ut batteriet!

Endret av Gunder1
Lenke til kommentar
Er det ikke slik at et batteri kan lades opp et visst antall ganger, eks 1000! Hvis en da har batteriet i, samtidig med strøm fra nettet så vil laptoppen bruke litt batteri, for så å lade op litt hele tiden. Da vil batteriet tilslutt være helt elendig/oppbrukt...  Dere kan si hva dere vil om li-ion men et batteri liker ikke, å ikke bli brukt skikkelig en gang i blandt :blush: Hvis du har laptop koblet til nett veldig mye, kan det kanskje være en fordel å ta ut batteriet!

5376824[/snapback]

Vel......

 

En laptop skal ikke bruke strøm fra batteriet når den får strøm fra nettet. Lading på grunn av selvutlading av batteriet skal heller ikke være noe særlig problem for Li-Ion da den har en selvutlading på 2-3% i måneden (Ni-Mh og Ni-Cd har rundt 20%).

 

Det at et batteri "liker" å bli skikkelig utladet iblant, gjelder kun Ni-Cd. Og disse har vel ikke vært sett i bærbar-PC'er de siste 15 åra...

 

At batteriet på Zepto'n til Skyline tok kvelden, må sannsynligvis skyldes dårlig elektronikk (Li-Ion er veldig ømfintlig for overlading og utlading, og har elektronikk som passer på at dette ikke skjer)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...