Jump to content
Sign in to follow this  
simenss

Hvordan starte opp og jobbe med et prosjekt?

Recommended Posts

Jeg skal snart i gang med et ganske stort prosjekt for en kunde. Jeg er alene om å utvikle prosjektet, så det krever at jeg er effektiv. Når man skal starte med et stort prosjekt som en nettbutikk, CMS etc. hvordan er det lurt å planlegge/jobbe? Fint om dere med litt erfaring på dette kan gi noen tips :)

Share this post


Link to post

Finnes vel mange måter hvordan man planlegger arbeid på. Noen velger å ty til UML og liknede. Andre, som meg selv, velger ofte enkelt og greit et par A4-ark og en penn. Så lenge man jobber alene er det i grunn alt man trenger.

 

Tegn opp databasestrukturen. Tenk nøye igjennom funksjonene du skal ha på siden. Løs problemene du tror du kan få under programmeringen på forhånd ved å tenke igjennom dem.

 

Ikke la praktiske avgjørelser komme mens man programmerer. Gjør deg opp med diverse spørsmål osv på forhånd. Når jeg tar på meg oppdrag, går jeg gjennom kravspesifikasjonene med rødpenn og markeringstusj og lager en hel masse spørsmål jeg stiller klienten på forhønd. Blir fort et par A4-sider med spørsmål angående siden. Men det er så mye greier å komme til buns i problemene FØR man begynner å programmerer, enn etter. Ofte kan man komme opp med langt enklere og praktiske løsninger enn det kunden foreslår. Å gå gjennom kravspesifikasjonene på den måten, hjelper deg også til å komme med et prisoverslag.

 

Dessuten, har man ting klart for seg, går programmeringen som en drøm. Om man hele tiden må stille spørsmål, blir det hele ekstremt ineffektivt. Forlang en detaljert kravspesifikasjonsliste av kunden. Den er gull verdt. Har man ting klart for seg, går som regel programmeringen fort og smertefritt.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...