Jump to content
Sign in to follow this  
834HF42F242

Hot tips angående RSS-tjenesten

Recommended Posts

Gode nettlesere (de fleste utenom IE) har en del smarte funksjoner innebygget. Blant annet kan man lime inn ekstra informasjon mellom <head>-kodene, som nettleseren tolker. I Opera kan hurtigvisere til menyer, hjelpesider osv. legges inn som meta-kode, og de dukker da opp øverst i leseren.

 

Tipset mitt angår RSS. Siden hardware har en rsstjeneste, kan det være greit at så mange som mulig oppdager denne. Standarden for hvordan man gjør det, er å lime en liten kodesnutt inn som meta-kode, akkurat som man gjør med css.

 

I hardwares tilfelle kan denne koden (Doctype HTML 4.01) brukes:

<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="Hardware" href="http://feed.hardware.no/hardware_no_generell_datafeed.xml" />

 

Da vil et blått RSS-ikon dukke opp helt til høyre i adresselinjen, og om man trykker på denne, så får man spørsmål om for eksempel å abonnere på RSS-tjenesten, alt etter hvordan nettsiden har satt opp tjenesten sin.

 

Bilde-eksempel på hvordan dette vil se ut på diskusjon.no:

 

 

Share this post


Link to post

Det ser ut til å virke bra ja. Flott!

 

En annen ting: Hvis man legger inn flere slike linjer under, med link til f.eks. andre kategorier eller nettsteders RSS-tjenester under hardware-nettverket, så vil man få en meny med alle de forskjellige linkene, om man klikker på det blå RSS-ikonet.

Share this post


Link to post

Du vet ikke hvordan tilsvarende funksjon i firefox er?

 

edit:

Installerte feedview extention og nå fungerer det perfekt.

Edited by ekm

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...