Gå til innhold

Kjøpsråd bærbar ~ 10k


luredan

Anbefalte innlegg

Har fulgt litt dårlig med, så jeg er kjempeglad hvis noen kan komme med råd.

 

Pris: Maks 11 000 inkl Windows, porto, etc.. (men gjerne mindre)

 

Skal hovedsaklig brukes til internett, kontorapplikasjoner og ting som ikke krever så mye av maskinen.

 

Trenger:

* ca. 15" skjerm med god lesbarhet (leser mye på nettet, så kanskje ikke for høy oppløsning og kanskje ikke widescreeen..? Synspunkter på dette?)

* Min. 512 mb minne

* Min. 80 gb harddisk

* Bluetooth, wlan

* Stillegående

* OK utseende (ikke for stor, ikke for stygg)

 

Ønsker dessuten helst å kjøpe fra en butikk som tar maskinen tilbake med et smil hvis det er noe galt med den..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk, ser slett ikke dumt ut, men har den Bluetooth? Har sett på en del pcer på forskjellige nettbutikker - og svært få oppgis å ha bluetooth. Er dette fordi Bluetooth er så vanlig at det er med på alle - eller at det er en sjeldenhet..? Vil helst slippe bt-dongle.

 

Og så var det dette med widescreen som jeg håper noen har erfaringer på. Jeg har bare prøvd en maskin med widescreen. På den synes jeg teksten ble litt dradd, slik at det ble ubehagelig å lese over lengre perioder, men det kan jo ha vært skjermen på den maskinen var spesielt dårlig. Synes folk det er greit å lese på slike skjermer generelt? Går det evt. an å stille inn slik at det blir svarte felter på sidene?

Lenke til kommentar

jeg har widescreen og er veldig fornøyd med det, veldig fint til film. hvis teksten blei dratt på noen måte på den du hadde sett, må det være en ganske dårlig skjerm, eller kanskje noe feil med innstillingene

hvis du pleier å lese mye på internett, er det sikkert fordeler med 4:3, med plass til mer tekst om gangen, men ellers er det null problem å venne seg til wide

jeg kan jo anbefale den jeg har? http://mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=54485

eller jeg har egentlig en utgave billigere enn den (uten bluetooth), 3211. 3212 koster 11500, litt over din pris, og du har kanskje ikke bruk for bra skjermkort? forskjellen på 3212 og 3222 er mulighet for docking på 3222

Lenke til kommentar

Takk for tips, Journey. Det ser ut som en svært god kandidat. Jeg tror det må ha vært dårlig skjerm på maskinen jeg så på, for jeg ser jo at det stort sett er widescreen det går i rundt omkring.

 

Jeg ser nå på muligheten for å presse prisen litt ned, og fant denne (Dell Inspiron 630m):

 

http://www1.euro.dell.com/content/products...no&s=dhs&~ck=mn

 

som kan konfigureres med bluetooth for 500 kr ekstra. Får med 1 gb ram hvis jeg bestiller litt raskt. Er det et greit kjøp? Eller er jeg fryktelig-fryktelig-fryktelig dum hvis jeg går for integrert grafikk? Jeg har ikke noen planer om å bruke maskinen til spilling, men operativsystem og programmer vil vel også kreve mer og mer..

Lenke til kommentar

Bredskjerm strekker ikkje ut teksten eller bildene, med mindre du velger dette. Det var mest sans feil oppløsning som var valgt på skjermen du prøvde som strekte teksten. Bredskjerm fører med seg fleire fordeler, med tanke på at det er lettare å utnytta ein skjerm i bredden enn høgden, samt at det faller meir naturlig for synet å ha ein breid skjerm å fokusera på.

Når det gjelder dedikert skjermkort med eget mine (for eks. x700 osv) så har det sine klara fordela. Ein klar forbedring i ytelse både i windows generelt og spes. bilde applikasjoner samt spel. Til behovet som du beskrev over så klarer du deg med integrert kort heilt fint, men du må vere klar over at du låser deg til å kun bruke laptopen til lett kontroarbeid, både no og i framtiden.

Når det gjelder DELL så har dei heilt greie laptoper, samt at det er eit trygt kjøp, men kanskje ikkje verdens mest spennande.

Lykke til med jakten :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...